::: syNeo.nl ::: - FAQ
Home / FAQ compleet

Kan ik, na het gebruik van syNeo 5, me de volgende dagen heel gewoon wassen en douchen?

Ja, de werking houdt na het wassen van de oksels of van de voeten, na dagelijks douchen of bad t/m 5 dagen aan. Nieuw aanbrengen is pas weer nodig wanneer de werking afneemt.

Moet ik syNeo 5, net zoals een andere deodorant, elke dag opnieuw aanbrengen?

Nee, syNeo 5 hoeft u pas weer aan te brengen, wanneer de werking afneemt. Gewoonlijk dus pas na ten minste 5 dagen, bij sterke of overmatige transpiratie of op zeer warme zomerdagen, relatief eerder.

Kan ik naast syNeo 5 nog een ander deo aanbrengen?

Nee, u moet tussen de dagen, waarop u syNeo 5 hebt aangebracht, geen ander deo aanbrengen. Deze kan de werking van syNeo 5 beïnvloeden en door de niet op elkaar afgestemde ingrediënten van de beide producten, zouden eventueel wisselwerkingen of bijeffecten zoals reacties, huidirritaties of ontstekingen kunnen ontstaan.

Het is bovendien overbodig, omdat syNeo 5 de onaangename lichaamsgeur effectief vermindert. Als geur voor u belangrijk is, adviseren wij, een eau de toilette of parfum op te doen. Omdat syNeo 5 geen parfumstoffen bevat, gedraagt het zich hier tegenover volledig neutraal.

Werkt syNeo 5 al bij het eerste gebruik?

Ja, syNeo 5 werkt al na het eerste aanbrengen betrouwbaar. Men moet syNeo 5 dus niet, zoals andere anti-transpiratiemiddelen, eerst een paar keer gebruiken, voordat het echt werkt.

Door de bijzondere combinatie van de verschillende ingrediënten ontstaat een synergistisch verhoogde efficiëntie en tegelijkertijd een uiterste goede huidverdraagzaamheid, wat tot dusver onmogelijk leek.

Kunnen schommelingen optreden in de manier waarop syNeo 5 werkt?

Ja, ook wanneer de gebruiksaanwijzing strikt wordt opgevolgd, werkt syNeo 5 niet altijd op dezelfde manier.

De huid is, net zoals ons hele lichaam, door verschillende factoren aan bepaalde schommelingen onderhevig. Door temperatuurverandering of luchtvochtigheid, consumptie van koffie, zwarte thee, nicotine, alcohol of scherpe kruiden, stressfactoren of ook door hormonale schommelingen (in de puberteit, bij vrouwen sterker dan bij mannen), kan de werking van syNeo 5 variëren.

Bovendien ontstaat na een paar weken gebruik van syNeo 5 een bepaald aanpassingseffect. De huid “raakt gewend” aan het gebruik van syNeo 5,  d.w.z. de openingen van de zweetklieren aan het huidoppervlak zijn dan permanent verkleind. syNeo 5 kan dan niet meer zo goed binnendringen in de zweetkanaaltjes. Het kan dus gebeuren dat u, om weer de volle werking te bereiken, syNeo 5 zelfs pas een paar dage later moet aanbrengen dan tot dusver.

Probeer eens gewoon, het aanbrengen 1 tot 2 dagen te verschuiven, om zo de huid de tijd te geven, de openingen van de zweetklieren weer te vergroten. Bij het volgende gebruik kan syNeo 5 dan weer beter indringen. Eventueel moet u dan bij dit interval blijven.

Kan men de werking van syNeo 5 ondersteunen of door veelvuldige aanwending versterken?

U kunt het binnendringen van syNeo 5 ondersteunen, door ´s avonds, vóór het aanbrengen, een heet bad, een stoombad of een hete douche te nemen. De poriën van de huid openen zich op die manier maximaal en syNeo 5 kan dan optimaal de zweetkanaaltjes van de zweetklieren binnendringen.

Mits u geen huidproblemen krijgt, kunt u syNeo 5 ook in korte afstanden opdoen. Uitdroging of roodkleuring van een deel van de huid is dan echter niet volledig uit te sluiten.

Denk ook eraan, dat, bij bijv. dagelijkse aanwending, de effectiviteit eventueel zelfs verminderd wordt (door  klanten al bericht). Dit ligt daaraan, dat de openingsdiameter van de zweetklieren door het voorafgaande gebruik nog verkleind is, en syNeo 5, indien het te vroeg opnieuw wordt aangebracht, niet meer de zweetkanaaltjes kan binnendringen. De aanwending werkt, dan zonder effect, als een “losse flodder”.

Waarom wordt syNeo 5,  in tegenstelling tot andere aluminiumchloride oplossingen, ondanks de hoge effectiviteit, zo goed door de huid verdragen?

Oplossingen met een hoog percentage aluminiumchloride, zoals u ze in de apotheek krijgt, of zoals veel mensen met overmatige transpiratie zelf mengen, hebben vaak aanzienlijke huidirritaties, roodkleuringen en zelfs ontstekingen (zgn. granulomen) tot gevolg.

In syNeo 5 wordt daarom, naast het bovengenoemde aluminiumchloride-6-hydraat, nog een verder, huidverzachtend en even effectief aluminiumhydroxichloride ingezet. De goede huidverdraagzaamheid resulteert echter uit de combinatie van glycerine, propyleenglycol en van een allantoïne, die de huidverdraagzaamheid aanzienlijk verbetert. Daarom komen de bovengenoemde irritaties bij het gebruik van syNeo 5 vrijwel nooit voor.

Kan men syNeo 5 ook op de handpalmen, op het voorhoofd of op andere lichaamsdelen gebruiken?

Ja, u kunt syNeo 5 ook op de handen gebruiken. Omdat de huid van de handpalmen echter wezenlijk verschilt van de huid onder de oksels, kan de werking en de werkingsduur duidelijk geringer uitvallen als aangegeven.

In het algemeen kan men syNeo 5 natuurlijk ook op andere lichaamsdelen gebruiken. Wij kunnen, wat dit betreft, echter nog geen beoordeling over de werkingsduur afgeven, omdat wij hierover nog niet voldoende empirische gegevens hebben. Sporadisch hebben klanten ons bericht over gebruik op de rug, op de billen, in de knieholtes of op het voorhoofd, waar blijkbaar ook goede resultaten werden bereikt.

U moet alleen oppassen, dat syNeo 5 niet in de ogen of op slijmvlieshuiden raakt.

Wordt door syNeo 5 de functie van de zweetklieren volledig onderdrukt en heeft dit geen schadelijke werking?

Nee, syNeo 5 verkleint de diameter van de zweetklieropening zo, dat deze een geringere hoeveelheid zweet op de huid kan afscheiden, die dan niet meer als onaangenaam wordt waargenomen

Aan de functie van het zweten ter regulatie van de lichaamstemperatuur wordt door syNeo 5 geen afbreuk gedaan. Voor de koeling van het lichaam zijn de zweetklieren in de oksels niet relevant, omdat de oppervlakte in de oksels (ongeveer 1% van de totale huidoppervlakte) hiervoor veel te klein is. Omdat zweetklieren in de oksels liggen, zijn deze bovendien ook niet geschikt om de lichaamstemperatuur te regelen, omdat het afgescheiden zweet hier niet goed kan verdampen.

Pas door onvoldoende verdamping van het zweet, een daaropvolgende chemische afbraak en - begunstigd door de okselbeharing - beginnende bacteriegroei, ontstaat de onaangename zweetlucht. Daarom bevat syNeo 5 een stof, die de bacteriegroei verhindert en zodoende efficiënt tegen zweetlucht beschermt.

Ik scheer regelmatig mijn okselhaar weg. Waarop moet ik letten?

Bij het scheren wordt de huid door het, meestal alkalische, scheerschuim licht geïrriteerd. Bij gebruik van de in de handel verkrijgbare natscheerapparaten met 2, 3 of 4 mesjes, wordt bovendien elk haar een beetje uit zijn haarkanaal getrokken, om het aldus dieper te kunnen afsnijden. Aldus wordt het haarkanaal een beetje geopend en hierbij geïrriteerd.

Ook de huid in de omgeving wordt - als men het heel precies bekijkt - door de daarover glijdende mesjes licht open geschaafd. Om te voorkomen, dat deze kleine wonden ontsteken, gebruikt men een alcoholhoudend aftershave, dat in de wonden het bekende branden veroorzaakt.

Niets anders zou bij het navolgende gebruik van syNeo 5 gebeuren, het branden zou, door de in syNeo 5 opgeloste zouten, echter sterker zijn. Daarom adviseren wij, syNeo 5 niet meteen op de scheerdag aan te brengen.

Het gebruik van syNeo 5 bij geschoren oksels is desondanks minder problematisch dan bij andere deodorants, die elke dag, dus ook op de scheerdag, gebruikt moeten worden en dus vaak huidirritaties veroorzaken. Omdat syNeo 5 tot en met 5 dagen werkt, kunt u zich bijv. 1-2 dagen na het aanbrengen scheren en nog 2-3 dagen van de bescherming tegen onaangename zweetlucht profiteren, voordat u syNeo 5 opnieuw moet aanbrengen. Huidirritaties zijn hierbij vrijwel uitgesloten.

Kan het scheren van het okselhaar de werking van syNeo 5 ondersteunen?

Ja, omdat het haar onder de armen de bacteriën op de huid, die verantwoordelijk zijn voor de zweetgeur, de mogelijkheid bied zich op de haren en hierdoor een groter gebied te vestigen. In dichte beharing kan de zweet slecht verdampen, dat is gunstig voor de groei van bacteriën. Zelfs het weg wassen van bacteriën die de geur veroorzaken wordt bemoeilijkt door het haar. Door het verwijderen van het haar, wordt de zweet productie zelf natuurlijk niet beïnvloed.

De toepassing van syNeo 5,Door het scheren of epileren van de oksels kan de syNeo 5 direct op de huid worden aangebracht. Hierdoor kunnen de zweetklieren beter bereikt worden. Het aanbrengen wordt beter controleerbaar, gelijkmatiger en is zuiniger in gebruik.


Kan ik syNeo 5 gebruiken, bij eczeem, huidallergie of een gevoelige  huid?

syNeo 5 wordt over het algemeen door mensen met neurodermitis goed verdragen, omdat het geen parfumstoffen en geen emulgators (bijv. zgn. PEG´s) of natuurlijke olies bevat.

Het allergiepotentieel wordt als duidelijk geringer dan bij de meeste deodorants beoordeeld, omdat deze meestal parfumstoffen en andere natuurlijke olies bevatten, die de meest voorkomende oorzaken van allergieën vormen. Alleen bij bekende overgevoeligheid voor alcohol of voor een van de andere ingrediënten, wordt geadviseerd syNeo 5 niet te gebruiken.

De blootstellingsintensiteit (d.w.z. de inwerking van de stoffen op de okselhuid) is bij syNeo 5, dat slechts alle 5 dagen aangebracht hoeft te worden, zeer veel geringer dan bij een deodorant, dat eventueel meerdere malen per dag moet worden gebruikt.

Andere anti-transpiratiemiddelen of aluminiumchloride oplossingen veroorzaken bij mij huidirritaties of ontstekingen. Kan dat bij syNeo 5 ook gebeuren?

syNeo 5 wordt sinds 1995 in verschillende landen van Europa verkocht. Uit deze periode zijn ons geen gevallen bekend, waarbij het korte gebruik van syNeo 5 tot sterke irritaties of ontstekingen heeft geleid.
Individuele onverdraagzaamheid van het een of ander ingrediënt kan men echter niet volledig uitsluiten. Veel onverdraagzaamheden of huidirritaties worden daarbij veroorzaakt door parfumstoffen of natuurlijke olies. Om deze redenen bevat syNeo 5 geen parfumstoffen of natuurlijke olies.

Vanzelfsprekend werd syNeo 5 in externe laboratoriums ook op zijn dermatologische verdraagzaamheid getest. Daarbij werd een goede huidverdraagzaamheid geattesteerd.

Kan syNeo 5 tegen zweetvorming helpen?

Ja, het regelmatige gebruik van syNeo 5 kan tot een aanmerkelijke vermindering van de overmatige zweetvorming en aldus tot een aanzienlijk beter bevinden leiden. Bij veel gebruikers met overmatige zweetvorming kon de zweetvorming met syNeo 5 tot op een verdraagzaam niveau worden gereduceerd, zodat ze weer een normaal leven konden leiden.

Ik heb al veel anti-transpiratiemiddelen en deo´s geprobeerd. Veel werken niet zoals in de reclame werd beloofd of werken slechts in het begin. Werkt syNeo 5 werkelijk beter?

Op internetforums wordt altijd weer bericht, dat de aangeprezen producten niet werken of dat de werking na enige tijd minder wordt of helemaal verdwijnt.

Bij veel mensen, die problemen met overmatige zweetvorming hebben, werken normale deo´s of anti-transpiratiemiddelen niet bevredigend. Daarom worden in de bovengenoemde forums vaak oplossingen met uitsluitend een hoog percentage aluminiumchloride aangeprezen. Deze werken in het begin weliswaar tamelijk sterk, zodat de patiënten zich aanzienlijk beter voelen en geloven, dat daardoor hun probleem is opgelost. Vaak wordt de werkingen na een paar aanwendingen echter geringer of verdwijnen helemaal.

Vanwege de slechte doseerbaarheid (d.m.v. watjes of door direct aanbrengen van een niet gedefinieerde hoeveelheid), verengen of sluiten deze oplossingen de openingen van de zweetkanaaltjes zo sterk, dat tijdelijk geen zweet meer uit de zweetklieren kan uittreden. Daardoor kan echter, bij de volgende (eveneens qua tijd niet-gedefinieerde) aanwending, ook de werkzame stof niet meer de zweetkanaaltjes binnendringen, en de werking wordt geringer of treedt helemaal niet meer op.

syNeo 5 werkt door zijn afgestemde ingrediënten en door de exacte concentratie van de werkzame stoffen, de goede doseerbaarheid en het gemakkelijk te bepalende tijdstip voor het  nieuwe aanbrengen, heel wat beter. De openingen van de zweetkanaaltjes worden duidelijk verkleind, zonder ze af te sluiten. Daardoor is gegarandeerd, dat de zweetklieren hun natuurlijke functie behouden, zonder dat overmatige zweetafscheidingen kunnen optreden. Tegelijkertijd blijft daardoor het binnendringen van de werkzame stoffen bij het volgende gebruik mogelijk, zodat de werking gedurende een lange periode gehandhaafd kan blijven.

Helpt syNeo 5 ook tegen voetschimmel?

Veel gebruikers berichten ons, dat ze, bij gebruik van syNeo 5  als begeleidend middel bij een farmaceutische behandeling van een voetschimmelaandoening, een verbetering van het ziektebeeld of een versnelling van de genezing hadden ervaren. syNeo 5 is echter niet geschikt als vervangingsmiddel voor een farmaceutisch middel tegen voetschimmel.

Kan ik syNeo 5 ook tijdens de zwangerschap of in de voedingsperiode gebruiken?

Ja. syNeo 5 kan zonder bezwaar ook tijdens de zwangerschap en in de voedtijd worden gebruikt. syNeo 5 werkt uitsluitend op de huid resp. in de zweetkanaaltjes van de zweetklieren. Omdat syNeo 5 geen emulgators (bijv. zgn. PEG´s) bevat, kan het ook niet in de onderhuid of in het vetweefsel worden getransporteerd en daarom niet in de stofwisseling of in de bloedomloop terechtkomen.

syNeo 5 werd in externe laboratoriums op dermatologische verdraagzaamheid getest en er werd een goede huidverdraagzaamheid geattesteerd. De ingrediënten in syNeo 5 zijn goedgekeurd volgens de cosmeticaverordening voor cosmetische producten en worden voor een deel al tientallen jaren in cosmetische middelen gebruikt. Goedgekeurd zijn hierbij uitsluitend ingrediënten die, volgens voortdurend geactualiseerde wetenschappelijk verworven inzichten, geen werking hebben, die voor de erfmassa of op andere manier schadelijk is.

Bovendien is de blootstellingsintensiteit (d.w.z. de inwerking van de stoffen op de okselhuid) bij syNeo 5, dat slechts alle 5 dagen aangebracht hoeft te worden, zeer veel geringer dan bij een deodorant, dat eventueel meerdere malen per dag gebruikt moet worden.

Mag syNeo 5 door kinderen worden gebruikt?

Wij adviseren, syNeo 5 pas voor kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar te gebruiken. Het moet in elk geval door een volwassene worden aangebracht, om te vermijden, dat het per ongeluk in de ogen of op slijmvlieshuiden raakt of verkeerd gedoseerd wordt. Vanaf de leeftijd van 10 jaar kunt u het kind syNeo 5 dan zelf laten aanbrengen.

Waar zijn syNeo 5 anti-transpiratieproducten verkrijgbaar?

U kunt syNeo 5 anti-transpiratieproducten rechtstreeks hier in de shop bestellen. Ook landelijk verkrijgbaar in elke drogisterij en in apotheken, fitness-, cosmetica- en zonnestudio´s, massage- en pedicuurpraktijken. Zie ook: Waar te koop

Na enige tijd werkt het pompmechanisme niet meer; heeft u hiervoor een oplossing?

Ja, door het kristalliseren van de in syNeo 5 opgeloste stoffen kan de pomp blokkeren of de sproeikop verstoppen. In zo´n geval, de sproeikop verwijderen en met warm water uitspoelen of met een gebogen paperclip of iets dergelijks het kunststof afvoerbuisje doorprikken, totdat de vloeistof omhoog stijgt. Het pompmechanisme functioneert dus weer. Daarna de sproeikop er weer opdrukken.


Hoe lang zijn syNeo 5 anti-transpiratieproducten houdbaar? Hoe ontsleutelt men het chargenummer?


Bij juiste opslag (in de badkamer, geen directe invallende zonnestralen, max. 25°C)  is syNeo 5 ten minste 30 maanden houdbaar. Daarom hoeft volgens de cosmeticaverordening geen houdbaarheidsdatum te worden aangegeven.

Het 5-delige chargenummer geeft de productiedag (eerste 3 cijfers) en het productiejaar (laatste 2 cijfers) aan. U kunt zelf vaststellen, hoelang syNeo 5 nog houdbaar is.
Een lichte vertroebeling bij te lange of verkeerde bewaring is bij syNeo 5 normaal en doet geen afbreuk aan de effectiviteit.

Waarom hebben de syNeo 5 - pompverstuiver en de syNeo 5 - reisverpakking geen houdbaarheidsdatum of het symbool “Bruikbaarheid na het openen”?


De cosmeticaverordening voorziet sinds maart 2005 voor alle cosmeticaproducten, die langer dan 30 maanden houdbaar zijn, een kenmerking in de vorm van een klein crèmepotje, met daarin een getal en de letter M. Dit geldt volgens de cosmeticarichtlijnen van het IKW echter uitsluitend voor producten, die geopend kunnen worden en door overbrenging van bijv. kiemen verontreinigd, hierdoor bedorven en dus onbruikbaar kunnen worden. Voor wegwerpverpakkingen geldt deze kenmerking niet, daarom heeft de syNeo 5 -r eisverpakking geen symbool “Bruikbaarheid na het openen”.

Bij de syNeo 5 - pompverstuiver is een verontreiniging, vanwege het hermetisch afgesloten pompmechanisme, niet mogelijk. Zelfs wanneer syNeo 5 in een te openende verpakking zou worden verkocht, zou deze kenmerking ontvallen, omdat syNeo 5 door zijn samenstelling niet kan verkiemen.

Wat betekent het symbool met het crèmepotje op syNeo 5 - Roll-On en syNeo  - Dry Hands?


Het symbool geeft aan, dat het product - onafhankelijk van de houdbaarheid - 24 maanden na het eerste openen gebruikt kan worden. Dat betekent, dat het onbedenkelijke gebruik gedurende 24 maanden na het eerste gebruik gegarandeerd moet zijn. Het product mag in deze periode, bij juiste bewaring en gebruik, ook door het overbrengen van “normale” kiemen, die in het huishouden voorkomen, niet bederven of onbruikbaar worden.


FAQ (vaak gestelde vragen)

© Heijne Import B.V.
contact  | algemene voorwaarden | privacy | FAQ