::: syNeo.nl ::: - FAQ huidverdraagzaamheid
Home / FAQ huidverdraagzaamheid

Waarom wordt syNeo 5,  in tegenstelling tot andere aluminiumchloride oplossingen, ondanks de hoge effectiviteit, zo goed door de huid verdragen?

Oplossingen met een hoog percentage aluminiumchloride, zoals u ze in de apotheek krijgt, of zoals veel mensen met overmatige transpiratie zelf mengen, hebben vaak aanzienlijke huidirritaties, roodkleuringen en zelfs ontstekingen (zgn. granulomen) tot gevolg.

In syNeo 5 wordt daarom, naast het bovengenoemde aluminiumchloride-6-hydraat, nog een verder, huidverzachtend en even effectief aluminiumhydroxichloride ingezet. De goede huidverdraagzaamheid resulteert echter uit de combinatie van glycerine, propyleenglycol en van een allantoïne, die de huidverdraagzaamheid aanzienlijk verbetert. Daarom komen de bovengenoemde irritaties bij het gebruik van syNeo 5 vrijwel nooit voor.

Ik scheer regelmatig mijn okselhaar weg. Waarop moet ik letten?

Bij het scheren wordt de huid door het, meestal alkalische, scheerschuim licht geïrriteerd. Bij gebruik van de in de handel verkrijgbare natscheerapparaten met 2, 3 of 4 mesjes, wordt bovendien elk haar een beetje uit zijn haarkanaal getrokken, om het aldus dieper te kunnen afsnijden. Aldus wordt het haarkanaal een beetje geopend en hierbij geïrriteerd.

Ook de huid in de omgeving wordt - als men het heel precies bekijkt - door de daarover glijdende mesjes licht open geschaafd. Om te voorkomen, dat deze kleine wonden ontsteken, gebruikt men een alcoholhoudend aftershave, dat in de wonden het bekende branden veroorzaakt.

Niets anders zou bij het navolgende gebruik van syNeo 5 gebeuren, het branden zou, door de in syNeo 5 opgeloste zouten, echter sterker zijn. Daarom adviseren wij, syNeo 5 niet meteen op de scheerdag aan te brengen.

Het gebruik van syNeo 5 bij geschoren oksels is desondanks minder problematisch dan bij andere deodorants, die elke dag, dus ook op de scheerdag, gebruikt moeten worden en dus vaak huidirritaties veroorzaken. Omdat syNeo 5 tot en met 5 dagen werkt, kunt u zich bijv. 1-2 dagen na het aanbrengen scheren en nog 2-3 dagen van de bescherming tegen onaangename zweetlucht profiteren, voordat u syNeo 5 opnieuw moet aanbrengen. Huidirritaties zijn hierbij vrijwel uitgesloten.

Wordt door syNeo 5 de functie van de zweetklieren volledig onderdrukt en heeft dit geen schadelijke werking?

Nee, syNeo 5 verkleint de diameter van de zweetklieropening zo, dat deze een geringere hoeveelheid zweet op de huid kan afscheiden, die dan niet meer als onaangenaam wordt waargenomen

Aan de functie van het zweten ter regulatie van de lichaamstemperatuur wordt door syNeo 5 geen afbreuk gedaan. Voor de koeling van het lichaam zijn de zweetklieren in de oksels niet relevant, omdat de oppervlakte in de oksels (ongeveer 1% van de totale huidoppervlakte) hiervoor veel te klein is. Omdat zweetklieren in de oksels liggen, zijn deze bovendien ook niet geschikt om de lichaamstemperatuur te regelen, omdat het afgescheiden zweet hier niet goed kan verdampen.

Pas door onvoldoende verdamping van het zweet, een daaropvolgende chemische afbraak en - begunstigd door de okselbeharing - beginnende bacteriegroei, ontstaat de onaangename zweetlucht. Daarom bevat syNeo 5 een stof, die de bacteriegroei verhindert en zodoende efficiënt tegen zweetlucht beschermt.

Andere anti-transpiratiemiddelen of aluminiumchloride oplossingen veroorzaken bij mij huidirritaties of ontstekingen. Kan dat bij syNeo 5 ook gebeuren?


syNeo 5 wordt sinds 1995 in verschillende landen van Europa verkocht. Uit deze periode zijn ons geen gevallen bekend, waarbij het korte gebruik van syNeo 5 tot sterke irritaties of ontstekingen heeft geleid.
Individuele onverdraagzaamheid van het een of ander ingrediënt kan men echter niet volledig uitsluiten. Veel onverdraagzaamheden of huidirritaties worden daarbij veroorzaakt door parfumstoffen of natuurlijke olies. Om deze redenen bevat syNeo 5 geen parfumstoffen of natuurlijke olies.

Vanzelfsprekend werd syNeo 5 in externe laboratoriums ook op zijn dermatologische verdraagzaamheid getest. Daarbij werd een goede huidverdraagzaamheid geattesteerd.Huidverdraagzaamheid

© Heijne Import B.V.
contact  | algemene voorwaarden | privacy | FAQ