::: syNeo.nl ::: - FAQ identificatiie
Home / FAQ identificatie

Hoe lang zijn syNeo 5 anti-transpiratieproducten houdbaar? Hoe ontsleutelt men het chargenummer?

Bij juiste opslag (in de badkamer, geen directe invallende zonnestralen, max. 25°C)  is syNeo 5 ten minste 30 maanden houdbaar. Daarom hoeft volgens de cosmeticaverordening geen houdbaarheidsdatum te worden aangegeven.

Het 5-delige chargenummer geeft de productiedag (eerste 3 cijfers) en het productiejaar (laatste 2 cijfers) aan. U kunt zelf vaststellen, hoelang syNeo 5 nog houdbaar is.
Een lichte vertroebeling bij te lange of verkeerde bewaring is bij syNeo 5 normaal en doet geen afbreuk aan de effectiviteit.

Waarom heeft de syNeo 5 - pompverstuiver geen houdbaarheidsdatum of het symbool “Bruikbaarheid na het openen”?


De cosmeticaverordening voorziet sinds maart 2005 voor alle cosmeticaproducten, die langer dan 30 maanden houdbaar zijn, een kenmerking in de vorm van een klein crèmepotje, met daarin een getal en de letter M. Dit geldt volgens de cosmeticarichtlijnen van het IKW echter uitsluitend voor producten, die geopend kunnen worden en door overbrenging van bijv. kiemen verontreinigd, hierdoor bedorven en dus onbruikbaar kunnen worden.

Bij de syNeo 5 - pompverstuiver is een verontreiniging, vanwege het hermetisch afgesloten pompmechanisme, niet mogelijk. Zelfs wanneer syNeo 5 in een te openende verpakking zou worden verkocht, zou deze kenmerking ontvallen, omdat syNeo 5 door zijn samenstelling niet kan verkiemen.

Wat betekent het symbool met het crèmepotje op syNeo 5 - Roll-On en syNeo 5 - Dry Hands?


Het symbool geeft aan, dat het product - onafhankelijk van de houdbaarheid - 24 maanden na het eerste openen gebruikt kan worden. Dat betekent, dat het onbedenkelijke gebruik gedurende 24 maanden na het eerste gebruik gegarandeerd moet zijn. Het product mag in deze periode, bij juiste bewaring en gebruik, ook door het overbrengen van “normale” kiemen, die in het huishouden voorkomen, niet bederven of onbruikbaar worden.


Identificatie

© Heijne Import B.V.
contact  | algemene voorwaarden | privacy | FAQ