Syneo5 Logo

Allantoïne en Panthenol hydrateren de gevoelige huid

Natuurlijke Allantoïne wordt gewonnen uit de smeerwortelplant
De producten van syNeo bevatten de stoffen allantoïne en panthenol. Allantoïne wordt al eeuwen door de mens gebruikt omdat het in de natuur voorkomt in de plant smeerwortel. Gewone en ruwe smeerwortel komen overal in Nederland en België voor. Allantoïne wordt veelal gebruikt in cosmetica omwille van de huidvriendelijke bestandsdelen. De provitamine van vitamine B5, panthenol, heeft eigenschappen die een gezonde huid kunnen hydrateren. Maar hoe werken deze stoffen precies en waarom zijn de natuurlijke ingrediënten van syNeo 5 zo geschikt voor ieder huidtype? In deze blog vertellen we je er alles over.

Allantoïne

De kracht van allantoïne schuilt in de chemische samenstelling van de stof. In de natuur vindt men deze stof in smeerwortel maar ook in tarwekiemen. Zodra de kiem van een tarwezaad wordt doorbroken kom allantoïne vrij. Allantoïne is een stikstofhoudende stof die het herstel van beschadigd weefsel stimuleert. Het komt niet alleen voor in planten maar ook bij sommige zoogdieren. Door deze eigenschappen gebruiken producenten van natuurlijke cosmetica allantoïne om het herstelproces van het huidweefsel te stimuleren.

De smeerwortel

De smeerwortel die je in Nederland tegenkomt wijkt af van de ruwe smeerwortel die afkomstig is uit de Kaukasus. Toch vind je de ruwe smeerwortel ook in Nederland. Al in de middeleeuwen waren de nuttige effecten van de smeerwortel bekend. De plant werd gebruikt bij botbreuken, kneuzingen of scheuringen van lichaamsdelen. Naast dat het de aanmaak van nieuw weefsels ondersteunt heeft smeerwortel een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. De plant kan rap groeien in de tuin en werkt ook uitstekend als bedekking van de composthoop.

Panthenol

Pathenol komt voor in planten en dieren maar kan ook synthetisch worden gewonnen. Omdat de stof gevonden kan worden in veel organismen komen allergische reacties op deze stof nauwelijks voor. Panthenol is een provitamine B5 en bevat overeenkomstige eigenschappen met alcohol. Deodoranten uit de syNeo 5 serie zijn verreikt met panthenol waardoor het ook voor mensen met gevoelige huidtypes mogelijk is om regelmatig aan te brengen. Je vindt de stof ook in moisturizers, verzorgende shampoos en in sommige soorten zonnebrand. De goedaardige eigenschappen van panthenol schuilen in de vitaminevormende eigenschappen.

Bijkomstige eigenschappen van Panthenol

De stof heeft een natuurlijke hydraterende werking en beschermt tegen uitdroging van de huid. Het maakt het huidoppervlak daarnaast soepeler en elastischer. Producten die gemaakt worden met panthenol kunnen hierdoor zelfs veroudering van de huid tegengaan. De stof hecht zich aan haarzakjes waardoor deze een natuurlijke gladde textuur krijgen. Het kan gemakkelijk de huid binnendringen en daardoor hydrateren. Ook zou het jeuk, eczeem en huiduitslag tegen kunnen gaan.

Geïrriteerde huidtypes en syNeo 5

SyNeo 5 producten zijn samengesteld op basis van de juiste hoeveelheden allantoïne en panthenol. Omdat deze stoffen natuurlijk voorkomen kunnen veel meer mensen de deodoranten van syNeo 5 verdragen. Onze producten bestaan uit organische, plantaardige en minerale bestandsdelen die de natuurlijke werking van de huid niet in de weg zitten maar juist ondersteunen. Dit is in tegenstelling tot andere deodoranten, die eerder kiezen voor chemische ingrediënten en sterke geuren maar inleveren op het gebied van huidverdraagzaamheid.

SyNeo 5 en lichaamsdelen

Afhankelijk van ons lichaamsdeel kan onze huid anders reageren op cosmetische producten. Allantoïne en Panthenol zijn echter zeer geschikt voor alle plekken van het lichaam. Het zal net iets anders werken afhankelijk van waar je de syNeo 5 deodorant aanbrengt. Het grootste verschil zal zitten in de werkingsduur. Toch zullen deze ingrediënten elk soort huidtype effectief kunnen hydrateren. Doordat de deodorant geen parfumstoffen bevat zal huidirritatie veel minder snel optreden.

SyNeo 5 en lokale productie

Juist omdat deze ingrediënten rechtstreeks uit de Europese bodem komen kan syNeo producten ontwikkelen met een minimale druk op het milieu. De grondstoffen en verpakkingsmaterialen worden in Duitsland verzameld en zijn afkomstig uit plaatselijke bronnen. De productie draait op hernieuwbare energie en wordt niet uitbesteed naar laboratoria aan de andere kant van de wereld. Ook de verpakkingen zijn herbruikbaar en er worden geen giftige stoffen gebruikt voor de verwerking. Zo wordt er flink bespaard op transportkosten en bijkomstige CO2-emissies.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
man heeft syNeo5 vast

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us