Syneo5 Logo

Deo roller of spray? Wat is de beste keuze voor jou?

deodorant roller

In de wereld van persoonlijke verzorging zijn er talloze producten om uit te kiezen. Deodorant is daar geen uitzondering op. Tegenwoordig zijn er twee populaire opties: deodorant rollers en deodorant sprays. Beiden hebben hun voor- en nadelen en het kan lastig zijn om te beslissen welke het beste bij jou past. In deze blog zullen we de eigenschappen van zowel deodorant rollers als deodorant sprays bespreken en de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten.

Deodorant spray

Deodorant sprays zijn populair vanwege hun gemakkelijke gebruik, verfrissende eigenschappen en de vele geurtjes waarin ze komen. Ze bieden een snelle en effectieve manier om ongewenste geurtjes te bestrijden en je de hele dag door fris te laten ruiken. Laten we eens kijken naar enkele voor- en nadelen van het gebruik van een deodorant spray.

Voordelen deodorant spray:

  • Gemakkelijk te gebruiken: Met één druk op de knop spuit je een fijne nevel op je huid. Dit maakt een deodorant spray handig en snel in gebruik, zeker als je haast hebt of onderweg bent.

  • Hygiënisch: Doordat de deodorant bus niet in aanraking komt met je huid, kun je een deodorant spray makkelijker uitlenen aan een vriend of vriendin.

  • Veelzijdigheid: Deodorant sprays kunnen niet alleen op de oksels worden gebruikt, maar ook op andere delen van het lichaam waar je transpiratie wilt voorkomen, zoals je voeten. Ze kunnen ook dienen als een snelle verfrissing gedurende de dag, vooral wanneer je je vermoeid of bezweet voelt.

Nadelen deodorant spray:

  • Inhalatiegevaar: Bij het aanbrengen van deodorant sprays is er een risico dat je de deeltjes inademt. Dit kan problematisch zijn voor mensen met ademhalingsproblemen, zoals astma. Het is belangrijk om de spray op voldoende afstand van het gezicht te houden en in een goed geventileerde ruimte te gebruiken.

  • Overspray: Een groot nadeel van deodorant spray is dat het soms moeilijk kan zijn om de hoeveelheid deodorant die wordt aangebracht te controleren. Wist je dat bij een deodorant spray gemiddeld slecht 11.4% van de deodorant je huid bereikt? De overige 89.6% komt in de lucht terecht. Dit is niet alleen verspilling van deodorant, maar ook schadelijk voor het milieu.

Deodorantspray of pompspray

De meeste deodorantsprays maken gebruik van drijfgassen, hierdoor heb je een ferme straal deodorant als je op de knop drukt. Maar juist die druk kan bijdragen aan een geïrriteerde huid. Om huidirritatie en jeuk te beperken zijn syNeo 5 sprays voorzien van een pompspray zoals je die op een parfumflesje zou vinden. Door op het pompje te drukken wordt de vloeistof als een fijne nevel over de huid gespoten. Over het algemeen bevat deodorant met een pompspray minder tot zelfs geen drijfgassen. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor je huid.

Voordelen deodorant roller

  • Gemakkelijk aan te brengen: Het gebruik van een deodorant roller is eenvoudig. Je rolt het balletje over je huid en de deodorant wordt gelijkmatig aangebracht. Dit maakt het handig en controleerbaar, omdat je de hoeveelheid deodorant die je aanbrengt kunt regelen. Bovendien voorkomt een deodorant roller verspilling van het product.

  • Geen verspreiding in de lucht: In vergelijking met deodorant sprays verspreiden deodorant rollers minder product in de lucht tijdens het aanbrengen. Dit kan voordelig zijn voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën, omdat ze minder kans hebben op irritatie bij het inademen van de deodorantdeeltjes. Bovendien zorgt dit ervoor dat er minder deodorant verloren gaat omdat het rechtstreeks op de huid wordt aangebracht.

  • Subtiele geur: Deodorant rollers hebben vaak een subtielere geur in vergelijking met sprays. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een minder opvallende geur of voor diegenen die gevoelig zijn voor sterke parfums.

Nadelen deodorant roller

  • Langere droogtijd: Een van de nadelen van deodorant rollers is dat ze meestal wat langer nodig hebben om volledig te drogen op de huid in vergelijking met sprays. Dit kan betekenen dat je even moet wachten voordat je je kleding aantrekt om vlekken te voorkomen.

  • Minder hygiënisch: waar je een deodorantspray makkelijk deelt met een vriend of vriendin, doe je dat met een deo roller minder snel. Omdat je hiermee direct op de huid smeert, is een roller delen niet zo hygiënisch. Ook al bevat een deo roller voldoende stoffen om bacteriën te doden, wordt het afgeraden om hem te delen met een ander. Het kan namelijk tot huidirritatie leiden.

Gevoelige huid

Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten in deodorant sprays, zoals alcohol of geurstoffen, wat kan leiden tot huidirritatie of allergische reacties. Veel mensen denken dat deodorant rollers milder voor de huid zijn dan deodorant spray. Maar dit is niet per se waar. Zowel rollers als sprays kunnen mild zijn, het hangt af van de ingrediënten die in het product worden gebruikt.

Als je gevoelige oksels hebt, is het verstandig om een deodorantvariant zonder parfum te kiezen. Daarnaast is het belangrijk om producten met alcohol te vermijden, omdat deze de huid kunnen irriteren. Let ook op het gebruik van metaalzouten, een hoog gehalte aan metaalzouten kan de huid meer irriteren

syNeo 5 is er zowel in spray als roller

Uiteindelijk is de keus voor een deo roller of spray heel persoonlijk. Er is geen goed of slecht. Wat wél belangrijk is, is dat je kijkt naar de ingrediënten van de deodorant. Kies je voor syNeo 5, dan weet je dat je een betrouwbare anti-transpirant die tot wel 5 dagen werkt in huis hebt.

syNeo 5 vind je in zowel een pompspray als rollervorm, maar mét dezelfde effectieve werking. Bekijk ons aanbod hier.

syNeo Soft Roll-on Unisex 50ml
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
man heeft syNeo5 vast

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us