Syneo5 Logo

Hoe krijg je zweetlucht uit kleding?

Zweetgeur uit kleding
Huidirritatie kan allerlei oorzaken hebben. De huid van onze oksels is niet alleen gevoeliger dan de huid op andere plekken, ook heeft de huid hier veel te verduren! Jeuk is een veelvoorkomend probleem en kan veel ongemakken veroorzaken. Waar kunnen jeuk oksels door komen en hoe kom je er weer vanaf? Laten we de meest voorkomende oorzaken en de beste tips op een rijtje zetten.

Waardoor ontstaat zweetlucht?

Zweten is een heel belangrijk proces om je lichaam af te koelen. Er zijn 2 soorten zweetklieren: eccriene klieren en apocriene klieren. De eccriene klieren komen voor op het hele lichaam. Meestal is de geur van het zweet uit deze klieren geurloos, al kan het zijn dat bepaald soort eten en drinken wel zorgt voor een nare zweetlucht. De apocriene klieren komen voornamelijk voor op de behaarde plekken van het lichaam, zoals de oksels. Het zweet uit deze klieren bevat veel proteïne waardoor het rijk is aan voedsel voor bacteriën. De reactie die de bacteriën aangaan met het zweet zorgt voor de vervelende zweetlucht.

Wat kan een nare zweetlucht verergeren?

Van nature stinkt zweet niet erg. Er zijn wel verschillende factoren die een zweetlucht kunnen veroorzaken of kunnen versterken.
Verkeerde kleding
Je zult het vast herkennen dat je in het ene kledingstuk meer zweet dan in het andere. Dit komt waarschijnlijk omdat het gemaakt is van synthetische materialen. Deze materialen kunnen minder goed ademen, zorgen ervoor dat je sneller zweet en dat het een zweetlucht veroorzaakt. Ook blijft zweetlucht meer hangen in synthetische kleding.

Verkeerde deodorant
Er zijn veel verschillende soorten deodorant op de markt. Maar niet alle soorten werken even goed voor iedereen. De ene heeft liever een spray terwijl de ander zweert bij een roller. Als je veel zweet, is een deodorant vaak niet de oplossing, omdat dit het zweten zelf helemaal niet tegengaat.

Lichamelijke klachten
De oorzaak van zweten kan deels door externe factoren komen, maar kan ook van binnenuit komen. Het gebruik van bepaalde medicijnen, verkeerde voeding of eiwitverbranding kunnen zorgen voor een nare zweetlucht.

Wat te doen tegen een nare zweetlucht?

Voorkomen is beter dan oplossen. Een zweetlucht uit kleding halen kan soms een uitdaging zijn. Daarom is het beter om een vervelende zweergeur te voorkomen.
Oksels scheren
De bacteriën die een vervelende zweetgeur veroorzaken blijven hangen in okselhaar. Door de haren weg te scheren, kunnen de bacteriën zich niet meer nestelen en zal een zweetgeur dus meer voorkomen worden.

Kleding van goede materialen
Om zweet en een vervelende zweetlucht te voorkomen kun je het beste kiezen voor kleding van katoen. Dit is een natuurlijk en luchtig materiaal. Dit zorgt ervoor dat je minder snel zult zweten en daardoor dus ook minder last hebt van een vervelende zweetgeur.

Gebruik van anti-transpirant
Wil je minder zweten, dan kun je beter kiezen voor anti-transpirant in plaats van deodorant. Deze zorgt ervoor dat de zweetlucht niet alleen gemaskeerd wordt, maar ook dat je minder zweet produceert. Ook de ingrediënten in de deodorant spelen een belangrijke rol voor de effectiviteit.

Hoe krijg je zweetlucht uit kleding?

Heb je ondanks de bovenstaande tips toch last van een vervelende zweetgeur? Of is het kwaad al geschied en zijn er kledingstukken waar je de geur niet uit krijgt? Dan zijn er enkele huis-tuin-en-keuken-oplossingen om de zweetgeur uit kleding te krijgen.
Soda
Soda is een wondermiddel. Je kunt het gebruiken om de oven schoon te maken, de afvoer te ontstoppen en zelfs om zweetgeur uit kleding te halen. Pas wel goed op met soda, want het kan de kleur van het kledingstuk aantasten. Laat het dan ook niet langer dan een uur weken in de soda. Wol en zijde kun je beter helemaal niet behandelen met soda.

Azijn
Groene aanslag op de terrastegels of het ontkalken van de badkamer, met azijn kun je van alles schoonmaken. Ook nare zweetgeur uit kleding halen kun je doen met azijn. Laat het kledingstuk weken in een emmer met azijn. Je kunt het een uurtje laten intrekken, maar de hele nacht kan ook. Vervolgens was je het kleidingstuk in de wasmachine.

Dettol
Of je nu je handen wilt ontsmetten of de keuken wilt schoonmaken, het kan allemaal met de producten van Dettol. Ook zweetlucht uit kleding halen kan met Dettol. Je kunt het kledingstuk laten weken in een mengsel van Dettol en water, een wasdopje Dettol toevoegen aan het wasmiddel, of Dettol mengen met water in een sprayfles en dit op de zweetplek spuiten om te laten weken.

Minder wasverzachter
De was ruikt er heerlijk door en voelt veel zachter aan, maar wasverzachter is niet per se goed voor de levensduur van de wasmachine. Door veel wasverzachter te gebruiken, kan het zijn dat de wasmachine op den duur minder goed wast en daardoor de zweetgeur niet uit je kleding krijgt.

Zoek jij een anti-transpirant om van een vervelende zweetgeur af te komen?

Kies dan voor syNeo5. Deze anti-transpirant zorgt er niet alleen voor dat je minder zweet, maar dood ook de bacteriën die zorgen voor de vervelende zweetgeur. En dat tot wel 5 dagen lang! Bekijk online het assortiment of ga naar je plaatselijke drogist voor de anti-transpirant.
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
man heeft syNeo5 vast

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us