Syneo5 Logo

Jeuk en huidirritatie door regelmatig aanbrengen deodorant?

vrouw heeft jeuk aan oksel
Deodorant is een effectief verzorgingsmiddel om onaangename zweetgeuren tegen te gaan. Vooral mannen die overmatig zweten zijn gebaat bij een effectieve deodorant. Toch kan het zijn dat het dagelijks aanbrengen van deodorant leidt tot jeuk onder de oksels. Waarom zorgen sommige deodoranten voor een onaangenaam en prikkelend gevoel onder de armen? En wat is de beste deodorant voor een gevoelige huid?

Hoe ontstaan jeukende oksels

Vroeg of laat krijgt iedereen wel eens te maken met jeuk onder de oksels. Gedurende de dag kunnen zweet, vuil, stof en andere troep zich gemakkelijk ophopen op afgeschermde plekken in het lichaam. Naast oksels zijn knieholtes, voeten en de schaamstreek de meest voorkomende bronnen van vieze geurtjes op het lichaam. Het is dan ook belangrijk om naast een effectieve deodorant ook de juiste lichaamshygiëne aan te houden.

Toch is dit niet het hele verhaal want het soort verzorgingsmiddel dat je gebruikt kan jeukklachten juist verergeren. Intensief wassen met goedkope zeepjes of douchegel kunnen de huid laten uitdrogen. En juist een droge huid opent de deur naar huidirritatie of eczeem.

Eczeem

Sommige mensen krijgen bij intensief deodorantgebruik last van vervelende kwaaltjes. Droogte, huidirritatie en zelfs eczeem kunnen het herhaaldelijk aanbrengen van deodorant een vervelende taak maken. Het zijn vooral chemische geurstoffen die een allergische reactie kunnen opwekken. Ook alcoholhoudende producten kunnen leiden tot een geïrriteerde huid.

Aanhoudend gebruik van irriterende deodorant kan lelijke gevolgen hebben. De uitslag kan zich ontwikkelen van een jeukend naar een pijnlijk huidoppervlak. Een pijnlijke, rode uitslag met schilfers kan duiden op een vergevorderd stadium van huidirritatie. In het ergste geval kunnen deze plekken vocht afscheiden of blaren veroorzaken.

Roller of spray?

Bij het kiezen van de juiste deodorant kan het uitmaken of je voor een deodorant roller of een deodorant spray kiest. Een spray is gemakkelijker en sneller in gebruik dan een roller. De meeste sprays maken gebruik van drijfgassen die irritatie aan de huid kunnen geven. Om huidirritatie en jeuk te beperken zijn syNeo 5 sprays voorzien van een pompspray zoals je die op een parfumflesje zou vinden. Voor de minste irritatie zijn de roll-on producten van syNeo 5 echter de beste keuze.

Samenstelling

Het is belangrijk om een deodorant te vinden met de juiste hoeveelheid aluminiumzouten. Een teveel aan aluminiumzouten knijpt de poriën af waardoor de huid praktisch uitdroogt. De rollers en sprays van syNeo bevatten een zeer beperkte hoeveelheid aluminium waardoor de poriën wijd genoeg openblijven om te kunnen ademen. Daarnaast blijven syNeo-producten meerdere dagen werkzaam. Dankzij de juiste verhouding en de langdurige werking van de deodorant kan mogelijke irritatie daarom tot een minimum beperkt worden.

Tips om een geïrriteerde huid te herkennen

Elke huid is anders. Genetische aanleg, maar ook voeding- en levensstijl, kunnen beïnvloeden hoe jouw huid reageert op verschillende soorten deodorant. Voor een volledig overzicht van veelgebruikte ingrediënten in deodoranten heeft syNeo een overzichtelijke pagina die je hier kunt vinden.

Bij het vinden van de juiste deodorant is het verstandig om te letten op een aantal belangrijke zaken. Door kritisch te zijn en bestanddelen te vergelijken kun je vervelende huidirritatie gemakkelijk vermijden met deze tips:

Voor ieder huidtype

SyNeo 5 deodorant is goed te verdragen door ieder huidtype. Dit komt doordat de deodorant geen parfum of natuurlijke oliën bevat. De kans op een allergische reactie neemt daarom ook aanzienlijk af. De uitstekende huidverdraagzaamheid is het resultaat van de speciale combinatie van actieve ingrediënten in interactie met glycerine, propyleenglycol en allantoïne die de huidverdraagzaamheid aanzienlijk verbeteren. Als de deodorant op de juiste manier wordt gebruikt treden er bijna nooit irritaties of allergische reacties op.

Toch huidirritatie?
Dit doe je misschien verkeerd.

Heb je toch last gekregen van een licht branderig gevoel en roodheid na het aanbrengen van syNeo 5? Dan breng je het misschien niet correct aan. Roodheid en/of irritatie ontstaat namelijk vaak door het te dichtbij aanbrengen van de pompspray, of door te veel deodorant onder de oksel te rollen met een roll-on deodorant. Bij een deodorant met pompspray is het noodzakelijk om een minimale afstand van 25 centimeter te hanteren. Bij een deodorant roller smeer je al snel te veel onder je oksel, waardoor de poriën afsluiten. Je kan dit gemakkelijk verhelpen door de okselhuid te deppen met een washandje met koud water. Het water heeft nauwelijks tot geen effect op de werking van syNeo 5. De roodheid en irritatie zullen spoedig verdwijnen.
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us