Syneo5 Logo

Jeuk onder oksels? Niet met syNeo!

Geirriteerde oksels
Huidirritatie kan allerlei oorzaken hebben. De huid van onze oksels is niet alleen gevoeliger dan de huid op andere plekken, ook heeft de huid hier veel te verduren! Jeuk is een veelvoorkomend probleem en kan veel ongemakken veroorzaken. Waar kunnen jeuk oksels door komen en hoe kom je er weer vanaf? Laten we de meest voorkomende oorzaken en de beste tips op een rijtje zetten.

Geïrriteerde oksels door jeuk

Het is heel vervelend als je jeuk onder de oksels hebt. Niet alleen voel je je er waarschijnlijk niet prettig bij om te pas en te onpas aan je oksels te krabben, ook is dit meestal alleen een tijdelijke oplossing. De jeuk komt weer terug. Om het probleem op te lossen, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen.

Jeuk oksels door warmte

Wanneer je lichaam begint te zweten mengt dit zweet zich met het vuil dat door de dag heen op je huid terechtkomt. Een natte huid is een broedplaats voor bacteriën. Wanneer ze zich verspreiden, is je huid veel vatbaarder voor irritatie en jeuk oksels.

Om jeuk oksels door warmte te voorkomen, is het belangrijk om de oksels regelmatig te wassen en goed te drogen. Probeer in plaats van de oksels droog te wrijven om de nattigheid af te deppen. Houd daarbij wel rekening met de zeep die je gebruikt. Sommige soorten zeep bestaan uit agressieve chemicaliën die zorgen voor een droge huid wat voor irritatie en jeuk oksels kan zorgen.

Tip: Was je oksels regelmatig met een natuurlijke zeep en dep ze droog

Jeuk onder oksels door hormonen

Hormonen spelen een belangrijke rol in onze algehele gezondheid. Ook spelen ze een rol bij jeuk onder de oksels. Als je zwanger bent of je zit in de overgang, zijn jeuk oksels een vervelend bijverschijnsel. Hormonale schommelingen kunnen zorgen voor droge oksels en daardoor een geïrriteerd en trekkerig aanvoelen. Als je er veel last van hebt, kan het werken om een vocht inbrengende crème aan te brengen.

Tip: Breng een vocht inbrengende crème aan op de oksels

Jeuk onder oksels door wasmiddel

Wasmiddel is ervoor gemaakt om vlekken en vuil uit kleding te krijgen. Ze bevatten verschillende soorten zeep met sterke chemicaliën waar de huid niet altijd goed op reageert. Probeer natuurlijke wasmiddelen te gebruiken die geen parfum en kleurstoffen bevatten.

Tip: Gebruik natuurlijke, parfumvrije wasmiddelen zonder kleurstoffen

Jeuk onder oksels door scheren

Jeuk onder de oksels kan komen door scheren. In veel gevallen is het mesje dan te bot. Zorg ervoor dat je je scheermesje regelmatig vervangt. Botte scheermesjes zijn vaak ook vies. Dit kan leiden tot irritatie, jeuk en ontstekingen. Daarnaast kan het scheren van de droge huid ook zorgen voor irritatie en jeuk oksels. Gebruik daarom altijd scheerschuim te gebruiken als je je oksels scheert.

  • Gebruik een scheermesje nooit meer dan 7 keer;
  • Scheer je oksels nooit droog;
  • Gebruik een crème speciaal voor scheren;
  • Scheer de oksels niet te vaak.
Tip: Vervang je scheermesje regelmatig en gebruik altijd scheerschuim

Jeuk onder de oksels door deodorant

Een veelvoorkomende oorzaak van jeuk oksels en irritatie is deodorant. Vooral wanneer de oksels net geschoren zijn. De oksels zijn dan extra gevoelig door huid op huid contact. Deodorant of anti-transpirant kan de zweetklieren blokkeren, dit zorgt voor extra irritatie. Het kan helpen om de oksels een tijdje niet te scheren als je veel last hebt van jeuk oksels door scheren en deodorant. Zo krijgt de huid de tijd om goed te herstellen. Ook kan het helpen om een alcoholvrije en zo mild mogelijke deodorant te kiezen.

Tip: Gebruik een milde deodorant en wacht na het scheren met aanbrengen van de deo

Jeuk onder oksels bij het gebruik van syNeo 5

De anti-transpiranten van syNeo 5 zijn goed te gebruiken door iedereen, ook als je last hebt van een gevoelige huid of huidziektes, kun je syNeo 5 veilig gebruiken. Wel is het belangrijk om de anti-transpirant op de juiste wijze te gebruiken. Sommige mensen melden een geïrriteerde huid als bijwerking van syNeo 5. Echter, bij de juiste toepassing, gebeurt dit niet.

Reden 1: te weinig afstand bij aanbrengen
Een geïrriteerde huid kan komen door te weinig afstand te houden bij het aanbrengen van syNeo 5. Aangeraden wordt om een afstand van 25-35 cm te houden. Door het van te dichtbij aan te brengen komt er te veel deodorant op één plaats waardoor de poriën afgesloten kunnen worden. Dit veroorzaakt jeuk of een branderig gevoel.

Reden 2: te snel na het douchen aanbrengen
Een andere oorzaak kan zijn dat syNeo 5 direct na het douchen wordt aangebracht. De huid is dan nog warm en vochtig en de zweetklieren zijn vergroot. We adviseren om na het douchen minimaal een uur te wachten met het aanbrengen van de anti-transpirant. Zo heeft de huid voldoende tijd om te drogen en weer een normale lichaamstemperatuur te bereiken en worden de zweetklieren niet afsloten door de anti-transpirant bij afkoelen.

Wanneer je na het aanbrengen merkt dat de oksels brandiger aanvoelen of gaan jeuken, kun je de oksels even deppen met een washandje met koud water.

syNeo 5 anti-transpirant tegen huidirritatie

De anti-transpirant van syNeo 5 werkt niet alleen bijzonder goed tegen zweten en zweetlucht gedurende 5 dagen, maar zorgt ook voor hydratatie en bescherming van de huid.
De toevoeging van de stoffen panthenol en allantoïne beschermen de huid tegen uitdroging en irritatie. Het werkt onder andere voor:

  • Een gezonde huid
  • Genezing van wondjes
  • Een zachte huid
  • Remmen van de zweetproductie
    Tegengaan van irritatie

De syNeo 5 anti-transpirant is verkrijgbaar als pompspray en roll-on.

syNeo 5 SOFT

Heb je een gevoelige huid en merk je dat je huid erg reageert op deodorant? Gebruik dan de syNeo 5 SOFT anti-transpirant. Deze deodorant werkt even effectief als de andere lijnen van syNeo 5, maar heeft niet de toevoeging van parfum, alcohol, kleurstoffen, siliconen, PEG’s en microplastics.

Naast de toevoeging van panthenol en allantoïne is aan de syNeo 5 SOFT lijn ook Aloë Vera toegevoegd. Aloë Vera stimuleert de celstofwisseling en doorbloeding. Dit werkt verzachtend en hydraterend.

De syNeo 5 SOFT anti-transpirant is verkrijgbaar als pompspray en roll-on.
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us