Syneo5 Logo

Nachtzweten

nachtzweten
Wat is nachtzweten? Wat zijn de oorzaken van transpireren tijdens je slaap? Waarom krijg je in de overgang nachtelijke opvliegers? Moet je hiervoor naar de huisarts? Het zijn stuk voor stuk vragen die bij veel mensen spelen als het over nachtzweten gaat. Hieronder krijg je antwoord op al je vragen over nachtzweten.

Wat is nachtzweten?

Nachtzweten is het overmatig zweten in de nacht. Zweten zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt en voorkomt zo dat je oververhit raakt. Anders dan normaal zweten, kan nachtzweten zeer hinderlijk zijn. Je wordt bijvoorbeeld ‘s nachts zwetend wakker, je nachtkleding is doorweekt en je beddengoed is nat. Nachtzweten is een veelvoorkomende klacht bij zowel mannen als vrouwen. De persoon zelf of de persoon die ernaast ligt kan het zweten in bed als zeer vervelend ervaren. Zo kan er door het nachtzweten onder andere sprake zijn van een verstoorde nachtrust.

De symptomen van nachtzweten

Er zijn verschillende symptomen die bij nachtzweten optreden. De symptomen kunnen ook ontstaan door een ander, onderliggend probleem. Denk hierbij aan long- en hartproblemen, neurologische tekenen of andere aandoeningen. Hieronder zetten we een aantal veelvoorkomende symptomen op een rij:

De oorzaken van nachtzweten

Nachtzweten heeft veel verschillende oorzaken. De meeste zijn onschuldig, maar een aantal oorzaken wijst op een onderliggend probleem. Tot de oorzaken van nachtzweten behoren onder meer:
Er zijn ook mensen die zonder enige oorzaak last hebben van nachtzweten en vaak meer zweten dan nodig om de lichaamstemperatuur te reguleren. Het kan zijn dat hier een aandoening zoals overmatig zweten (hyperhidrosis) de oorzaak van is.

Nachtelijk zweten bij een vrouw

Bij vrouwen is nachtelijk zweten mogelijk een symptoom van een hormonale aandoening, maar het kan ook betekenen dat je in de overgang zit. Door de schommelende, veranderende hormoonspiegel gedurende de overgang denkt je lichaam dat het te warm is. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden om je lichaam af te koelen, waardoor je meer gaat zweten. Dit is geheel onschuldig. Hierdoor kun je af en toe last krijgen van nachtzweten, maar het hoeft niet elke nacht te gebeuren.

Nachtelijk zweten bij een man

Bij mannen is de afname van testosteron een veelvoorkomende oorzaak van nachtzweten. Als het testosteron om welke reden dan ook snel daalt, kunnen deze ‘opvliegers’ ontstaan. Het testosteronniveau van mannen daalt van nature naarmate je ouder wordt. Bij de ene man gaat dit sneller dan bij de andere, maar gemiddeld daalt het testosteronniveau vanaf het 40ste levensjaar.

Er zijn ook een aantal andere redenen voor nachtelijk zweten bij mannen. Bij jongere mannen kan nachtzweten gerelateerd zijn aan fysieke inspanning of het gebruik van pre-workout supplementen die cafeïne en andere stimulerende stoffen bevatten. Maar ook een snelle toename in gewicht kan nachtzweten veroorzaken.

Wat te doen tegen nachtzweten?

Er zijn een aantal dingen die helpen tegen nachtzweten:

syNeo 5 helpt tegen nachtzweten

Heb je genoeg van onrustige nachten en het wakker worden in een doorweekt bed? Maak een einde aan je nachtelijke ongemak met syNeo 5. Deze betrouwbare anti-transpirant biedt langdurige verlichting, zodat je weer kunt genieten van een ononderbroken en comfortabele nachtrust. Laat nachtzweten je leven niet beheersen. Klik hieronder om syNeo 5 te bestellen en neem de controle terug over je nachten en je welzijn!

Veelgestelde vragen

Nachtzweten kan verschillende oorzaken hebben, variërend van volkomen onschuldig tot meer ernstig. Het kan een reactie zijn op te warme kleding of beddengoed, maar ook een symptoom zijn van onderliggende medische aandoeningen.

Ja, stress en angst kunnen bijdragen aan nachtzweten. Stresshormonen kunnen de lichaamstemperatuur verhogen, wat kan leiden tot overmatig zweten tijdens de nacht.

Jazeker, voedingsmiddelen en dranken die cafeïne, alcohol of veel suiker bevatten kunnen nachtzweten veroorzaken. Daarnaast kunnen pittig gekruide maaltijden ook bijdragen aan een verhoogde lichaamstemperatuur en dus aan nachtzweten.

In sommige gevallen kan nachtzweten een indicatie zijn van een ernstige medische aandoening. Het kan een symptoom zijn van bepaalde infecties en hormonale aandoeningen. Als nachtzweten aanhoudt of gepaard gaat met andere symptomen, is het verstandig om medisch advies in te winnen. Maar in veel gevallen is nachtzweten een stuk onschuldiger, maar daardoor niet minder onprettig.

Ja, een te warme slaapkamer kan zeker bijdragen aan nachtzweten. Een koelere omgeving kan helpen om de lichaamstemperatuur te reguleren en daarmee het nachtzweten te verminderen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
man heeft syNeo5 vast

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us