Syneo5 Logo

Nachtzweten

nachtzweten
Wat is nachtzweten? Wat zijn de oorzaken van transpireren tijdens je slaap? Waarom krijg je in de overgang nachtelijke opvliegers? Moet je hiervoor naar de huisarts? Het zijn stuk voor stuk vragen die bij veel mensen spelen als het over nachtzweten gaat. Hieronder krijg je antwoord op al je vragen over nachtzweten.

Wat is nachtzweten?

Nachtzweten is het overmatig zweten in de nacht. Zweten zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt en voorkomt zo dat je oververhit raakt. Anders dan normaal zweten, kan nachtzweten zeer hinderlijk zijn. Je wordt bijvoorbeeld ‘s nachts zwetend wakker, je nachtkleding is doorweekt en je beddengoed is nat. Nachtzweten is een veelvoorkomende klacht bij zowel mannen als vrouwen. De persoon zelf of de persoon die ernaast ligt kan het zweten in bed als zeer vervelend ervaren. Zo kan er door het nachtzweten onder andere sprake zijn van een verstoorde nachtrust.

De symptomen van nachtzweten

Er zijn verschillende symptomen die bij nachtzweten optreden. De symptomen kunnen ook ontstaan door een ander, onderliggend probleem. Denk hierbij aan long- en hartproblemen, neurologische tekenen of andere aandoeningen. Hieronder zetten we een aantal veelvoorkomende symptomen op een rij:

De oorzaken van nachtzweten

Nachtzweten heeft veel verschillende oorzaken. De meeste zijn onschuldig, maar een aantal oorzaken wijst op een onderliggend probleem. Tot de oorzaken van nachtzweten behoren onder meer:
Er zijn ook mensen die zonder enige oorzaak last hebben van nachtzweten en vaak meer zweten dan nodig om de lichaamstemperatuur te reguleren. Het kan zijn dat hier een aandoening zoals overmatig zweten (hyperhidrosis) de oorzaak van is.

Nachtelijk zweten bij een vrouw

Bij vrouwen is nachtelijk zweten mogelijk een symptoom van een hormonale aandoening, maar het kan ook betekenen dat je in de overgang zit. Door de schommelende, veranderende hormoonspiegel gedurende de overgang denkt je lichaam dat het te warm is. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden om je lichaam af te koelen, waardoor je meer gaat zweten. Dit is geheel onschuldig. Hierdoor kun je af en toe last krijgen van nachtzweten, maar het hoeft niet elke nacht te gebeuren.

Nachtelijk zweten bij een man

Bij mannen is de afname van testosteron een veelvoorkomende oorzaak van nachtzweten. Als het testosteron om welke reden dan ook snel daalt, kunnen deze ‘opvliegers’ ontstaan. Het testosteronniveau van mannen daalt van nature naarmate je ouder wordt. Bij de ene man gaat dit sneller dan bij de andere. Maar er zijn ook een aantal andere redenen voor het snel dalen van testosteron, zoals bijvoorbeeld een snelle toename van het gewicht.

Wat te doen tegen nachtzweten?

Er zijn een aantal dingen die helpen tegen nachtzweten:
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
man heeft syNeo5 vast

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us