Syneo5 Logo

syNeo is trotse sponsor van Winds of Change

Winds of Change expeditie 2022

Vanaf mei 2022 leggen 4 expeditieleden een tocht af van meer dan 2000 kilometer in Groenland. Tijdens de lange expeditie willen de leden laten zien dat duurzame energie ‘the way of the future’ is. Door te kitesurfen en skiën over de Groenlandse ijskap laten ze zien hoe we wind en zon kunnen inzetten voor onze energievoorziening.  

Energieneutraal in 2050

In 2050 moeten energievoorzieningen bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. De belangrijkste energiebronnen zijn dan niet meer de fossiele brandstoffen, zoals olie en gas, maar hernieuwbare bronnen, zoals wind en zon. Door de Winds of Change expeditie hopen de leden mensen te inspireren en positief te beïnvloeden.

Extreem verlies van ijs in Groenland

Groenland is een goed voorbeeld van waarom het zo belangrijk is om de energietransitie te versnellen. Hoe langer het duurt, hoe meer ijs er zal smelten en hoe sneller de zeespiegel zal stijgen.

In 2021 verloor de Groenlandse ijskap meer massa dan ooit en regende het zelfs op het wetenschapsstation in Summit Camp.

De energietransitie

De verschuiving naar het gebruiken van hernieuwbare energie is een van de grootste uitdagingen waar we mee te maken hebben. In de energietransitie speelt windenergie een cruciale rol. Windenergie is een van de meest kostenefficiënte, overvloedige en milieuvriendelijke energiebronnen, vooral op hoogtes boven de 400 meter. De speciaal ontworpen vliegers van de expeditieleden kunnen een revolutie teweegbrengen in de manier waarop wind wordt gebruikt en omgezet naar energie.

De teamleden

Bernice Notenboom

Bernice Notenboom

Bernice Notenboom is de drijvende kracht achter de expeditie. Ze is klimaatjournalist, filmmaker, schrijver, spreker en poolreiziger. Regelmatig geeft ze lezingen over Climate Awareness. Recentelijk is de film ‘Sky Gods’ op de Nederlandse tv uitgezonden. De expeditie van 2022 zal onderdeel zijn van de documentaire die in 2023 uitgezonden zal worden.

Bjorn Wils

Bjørn Wils

Bjørn Wils heeft een passie voor alle soorten vliegersporten, zoals paragliden, snowkiten en kitesurfen. Hij heeft al heel wat ervaringen opgedaan tijdens zijn tochten waarbij hij een gletsjeroversteek maakte op de ijskap van Noord-Patagonië, met een zeilboot naar Antarctica ging en een volledige oversteek maakte op de ijskap van Groenland. Als een echte Viking houdt hij van de kracht van de wind.

Eric Leegwater

Erik Leegwater

Erik Leegwater is een gepassioneerde kitesporter. Hij is drie keer Nederlands kampioen geworden met de kitebuggy. Daarnaast heeft hij drie keer meegedaan aan de Vake Endurance Snowkite Race. In 2016 doorkruiste hij Groenland van het zuiden naar het noorden met zijn snowkite.

Henk-Jan Geel

Henk-Jan Geel

Henk-Jan Geel is een ervaren poolgids. Naast zijn lezingen over de avonturen die hij heeft meegemaakt verzorgt en gidst hij met zijn bedrijf ArticAdventure.nl arctische reizen.

syNeo houdt de expeditieleden fris!

De tocht van 2000 kilometer duurt twee maanden. Dit betekent twee maanden geen douche! Alleen wat vochtige doekjes om de boel schoon en fris te houden. Daarom gebruiken de expeditieleden syNeo 5 anti-transpirant. Dit houdt ze tot wel 5 dagen fris tijdens de uitdagende tocht. Niet alleen wordt de zweetproductie verminderd, ook de daarbij horende geur wordt beperkt. Wel zo fijn als je met z’n allen in een tentje overnacht!

Ook gebruiken ze syNeo 5 om de handen en voeten droog te houden. De tochten vereisen dat ze lange periodes achtereen schoenen moeten dragen die onderweg weinig tijd krijgen om te drogen. Met de producten van syNeo kunnen ze hun voeten droog en warm houden!

Ben je benieuwd naar de werking van de anti-transpirant van syNeo? Bekijk online het assortiment of ga naar je plaatselijke drogist. 

Wil je meer weten over de Winds of Change expeditie? Kijk op de website en houd het blog in de gaten voor de nieuwste updates!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
man heeft syNeo5 vast

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us