Syneo5 Logo

Vegan & natuurlijke deodorant, waar moet je op letten?

Syneo tegen zweet
Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen, steeds meer mensen stappen over op een vegan lifestyle. Dit doen ze voor het dierenwelzijn, om een bijdrage te leveren aan een beter milieu of hun eigen gezondheid. Doordat er steeds meer vegan producten op de markt komen, wordt het steeds eenvoudiger om veganistisch te leven. Maar hoe zit het nu met cosmeticaproducten zoals deodorant? Bestaat er al een vegan deodorant? Waar herken je die aan? En is deodorant milieuverontreinigend? In dit artikel leggen we je het uit!

Wat is vegan?

Veganisten gaan net een stapje verder dan vegetariërs. Het is een levensstijl waarbij je ‘afziet van alle vormen van exploitatie van dieren voor eten, kleding of andere doeleinden.’ (Veganisme.org) Waar vegetariërs geen vlees en vis eten, eten veganisten alleen plantaardige voeding. Ze drinken geen melk en eten geen eieren, yoghurt of honing. Maar niet alleen eten en drinken ze geen dierlijke producten, ze dragen ook geen kleding gemaakt van dierlijke producten zoals leer, wol of zijde. Daarnaast kiezen ze ervoor om geen cosmeticaproducten te gebruiken met dierlijke ingrediënten of die getest zijn op dieren.

Welke producten zijn vegan?

Er zijn steeds meer producten te koop die een vegan lifestyle ondersteunen, zoals plantaardige levensmiddelen en vegan leersoorten. Toch is het niet in alle gevallen makkelijk te achterhalen of het om een vegan product gaat. Dat is ook het geval bij deodorant. De (bij)werking van deodorant is mogelijk getest op dieren en er kunnen ingrediënten in zitten met een dierlijke oorsprong. Over welke ingrediënten hebben we het dan?

Glycerine, vegan of niet?

Glycerine is een stof die vaak in deodorant zit vanwege de vochtvasthoudende werking. Er bestaat plantaardige glycerine en dierlijke glycerine. Vandaag de dag komt ongeveer 70% van de glycerine die we gebruiken uit plantaardige bronnen. Dit betekent dus dat als deze stof op de ingrediëntenlijst van een deodorant staat, het nog altijd een vegan deodorant kan zijn.

Panthenol, vegan of niet?

Panthenol heeft een veelzijdige werking in cosmeticaproducten, zo ook in deodorant. Het heeft een kalmerende werking, helpt bij een geïrriteerde huid, houdt bacteriën tegen en verhoogt de hydratatie. Deze provitamine B5 kan een dierlijke oorsprong hebben, maar heeft ook vaak een plantaardige oorsprong.

Natuurlijke deodorant

Er zijn veel mensen die het belangrijk vinden om bij te dragen aan een beter milieu. Minder autorijden, minder of geen vlees eten en zonnepanelen op het dak. Maar bijdragen aan een beter milieu kan ook in kleine stappen, zoals kiezen voor een 100% natuurlijke deodorant. Deze bevat geen schadelijke stoffen en ook de verpakking brengt geen schade toe aan het milieu.

Schadelijke stoffen

Bij het gebruik van een spuitbus komen schadelijke drijfgassen en oplosmiddelen vrij. Deze stoffen zijn enorm slecht voor het milieu. Wil je dus bijdragen aan een schoner milieu, dan moet je het gebruik van spuitbussen zoveel mogelijk beperken. Kies in plaats daarvan voor een deodorantroller.

Verpakkingsmateriaal

Een ander aspect om rekening mee te houden is de verpakking. Veel deodorantverpakkingen zijn van niet-duurzaam plastic. Dit maakt het gebruiken van de deodorant misschien wel beter voor het milieu, maar de productie ervan en het restafval brengen nog steeds dezelfde schade aan.

Vegan deodorant van syNeo

De antitranspirant van syNeo 5 werkt tot wel vijf dagen tegen zweet! De deodorantroller van syNeo 5 verwijdert bacteriën en voorkomt daarmee een onaangename zweetlucht en reduceert transpiratie. Een middel met allerlei chemische en verkeerde ingrediënten zou je denken. Maar niets is minder waar!

100% Vegan!

De deodorant van Syneo5 is 100% vegan! De ingrediënten zijn niet van dierlijke oorsprong. Daarnaast testen we de vegan deodorant ook niet op dieren. Dus als je volgens een vegan lifestyle leeft, kun je de antitranspirant van syNeo5 zonder zorgen gebruiken!

Duurzame deodorant

Van het productieproces tot aan het gebruik is de deodorant van syNeo5 erg duurzaam. Wil je meer weten over syNeo5 en milieubescherming?
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
man heeft syNeo5 vast

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us