Syneo5 Logo

Vegan & natuurlijke deodorant, waar moet je op letten?

Je kunt er niet omheen, steeds meer mensen gaan over op een vegan lifestyle. Dit doen ze voor het welzijn van de dieren, om een bijdrage te leveren aan het milieu en/of hun eigen gezondheid. Doordat er steeds meer vegan producten op de markt komen, wordt het steeds eenvoudiger om veganistisch te leven. Maar hoe zit het nu met cosmeticaproducten, zoals deodorant? Bestaat er al vegan deodorant? Hoe herken je het?  En is deo milieuverontreinigend? We leggen het hier uit!

Wat is vegan?

Veganisten gaan een stapje verder dan vegetariërs. Het is een levensstijl waarbij wordt ‘afgezien van alle vormen van exploitatie van dieren voor eten, kleding of andere doeleinden.’ (Veganisme.org) Waar vegetariërs ervoor kiezen om geen vlees en vis te eten, eten veganisten alleen plantaardig. Ze drinken geen melk, eten geen eieren, yoghurt of honing. Maar niet alleen eten en drinken ze geen dierlijke producten, ze dragen ook geen kleding gemaakt van dierlijke producten zoals leer, wol of zijde. En ze maken de keuze om geen cosmeticaproducten te gebruiken met dierlijke ingrediënten of die getest zijn op dieren.

Welke producten zijn vegan?

Er zijn steeds meer producten te koop die een vegan lifestyle ondersteunen, zoals plantaardige levensmiddelen en vegan leersoorten. Toch is het niet in alle gevallen makkelijk te achterhalen of het gaat om een vegan product, zoals bij deodorant. De (bij)werking van deodorant kan getest zijn op dieren en er kunnen ingrediënten in zitten die een dierlijke oorsprong hebben. Over welke ingrediënten hebben we het dan?

Glycerine, vegan of niet?

Glycerine is een stof die vaak in deodorant wordt gebruikt vanwege de vochtvasthoudende werking. Er bestaat plantaardige glycerine en dierlijke glycerine. Tegenwoordig komt ongeveer 70% van de glycerine uit plantaardige bronnen. Dit betekent dus dat als deze stof op de ingrediëntenlijst van een deodorant staat, het nog altijd een vegan deodorant kan zijn.

Panthenol, vegan of niet?

Panthenol heeft een veelzijdige werking in cosmeticaproducten, zoals in deodorant. Het heeft een kalmerende werking, helpt bij een geïrriteerde huid, houd bacteriën tegen en verhoogt de hydratatie. Deze provitamine B5 kan een dierlijke oorsprong hebben, maar heeft ook vaak een plantaardige oorsprong.

Vegan keurmerk

Omdat je aan de ingrediënten niet direct kunt zien of deze een dierlijke of plantaardige oorsprong hebben, wordt er vaak op de verpakking vermeld of het gaat om een vegan deodorant. Zie je dit keurmerk of wordt het in de tekst benoemd, dan kun je ervan uitgaan dat de ingrediënten plantaardig zijn.

Natuurlijke deodorant

Veel mensen vinden het belangrijk om een bij te dragen aan een beter milieu. Minder autorijden, minder of geen vlees eten en zonnepanelen op het dak. Maar bijdragen aan het milieu kan ook in kleine dingen, zoals het gebruiken van natuurlijke deodorant. Een natuurlijke deodorant bevat geen schadelijke stoffen, maar ook is verpakking zo gemaakt dat deze geen schadelijke effecten op het milieu heeft.

Schadelijke stoffen

Bij het gebruik van een spuitbus komen er schadelijke drijfgassen en oplosmiddelen vrij. Deze stoffen zijn luchtvervuilend. Dus wil je bijdragen aan het milieu, dan kun je het gebruik van spuitbussen het beste zoveel mogelijk beperken. Kies liever voor een deodorantroller.

Verpakkingsmateriaal

Veel deodorantverpakkingen worden gemaakt van niet-duurzaam plastic. Dit maakt het gebruik van de deodorant misschien wel beter voor het milieu, maar de productie ervan en het afval zijn niet duurzaam.

Vegan deodorant van syNeo

De anti-transpirant van syNeo5 staat er bekend om dat deze tot wel 5 dagen werkt tegen zweet! Een middel met allerlei chemische en verkeerde ingrediënten zou je dan denken. Maar niets is minder waar!

100% vegan!

Ten eerste is de deodorant van syNeo5 100% vegan. De ingrediënten die gebruikt worden zijn niet van dierlijke oorsprong. Daarnaast wordt de vegan deodorant ook niet op dieren getest. Dus als je volgens de vegan lifestyle leeft, kun je de anti-transpirant van syNeo5 zonder zorgen gebruiken!

Duurzame deodorant

Van het productieproces tot het gebruik is de deodorant van syNeo5 duurzaam. Wil je meer weten over syNeo5 en milieubescherming? Lees het hier!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us