Syneo5 Logo

Ga voor een natuurlijke deodorant zonder parfum

Waarom je voor een natuurlijke deodorant zonder parfum zou moeten kiezen

Merk jij dat je steeds vaker irritatie ervaart nadat je deodorant gebruikt hebt? Dan is het tijd om jouw deodorant merk eens goed onder de loep te nemen. Want wat staat er op de ingrediëntenlijst? Bij woorden als alcohol, parfum en aluminiumzouten zouden de alarmbellen eigenlijk al af moeten gaan. Maar waarom eigenlijk? In deze blog leggen we je uit waarom je zou moeten kiezen voor een natuurlijke deodorant.

Wat is een ‘natuurlijke deo’?

Op de vraag wat een natuurlijke deodorant precies is, bestaan meerdere antwoorden. Voor de één betekent een natuurlijke deo een deodorant die compleet vrij is van synthetische stoffen en gemaakt is van 100% natuurlijke ingrediënten. Voor hen is een natuurlijke deo eentje die ze zelf in de keuken kunnen maken met ingrediënten als baking soda, maizena en kokosolie. Voor de ander is het belangrijk dat de deodorant vrij is van synthetische en industriële chemicaliën, maar hebben er niks op tegen dat de deodorant in een fabriek ontwikkeld wordt.   

In tegenstelling tot traditionele antitranspiranten, die de zweetklieren blokkeren met aluminiumzouten om transpiratie te voorkomen, streeft een natuurlijke deo ernaar om de geur veroorzakende bacteriën op de huid te neutraliseren door middel van natuurlijk verkregen stoffen. De effectiviteit is gebaseerd op het creëren van een omgeving waarin deze bacteriën niet kunnen gedijen, vaak met behulp van een lagere pH-waarde of antibacteriële eigenschappen. Zonder de aanwezigheid van parabenen, kunstmatige geuren of alcohol, kunnen deze natuurlijke deodorants een milder alternatief zijn voor de huid. 

4 redenen waarom je voor een natuurlijke deo zou moeten kiezen

1. Voorkom huidirritatie

 

Heb jij snel last van rode bultjes, jeuk en/of een prikkend gevoel na het aanbrengen van deodorant? Dan kan het zijn dat je een gevoelige huid hebt en een natuurlijke deodorant kan dan uitkomst bieden. Vaak bevatten deodoranten ingrediënten zoals aluminiumzouten, alcohol, parfums en conserveringsmiddelen die de gevoelige huid onder de oksels kunnen irriteren. Deze stoffen kunnen de huid uitdrogen, de natuurlijke pH-waarde verstoren of allergische reacties uitlokken, vooral bij personen met gevoelige of reactieve huidtypen. 

De rol van aluminiumzouten in deodorant

Aluminiumzouten spelen een cruciale rol in veel traditionele antitranspiranten en deodoranten. Hun primaire functie is het verminderen van zweetproductie en dit is hoe ze dat doen: 

  1. Porieblokkering: Aluminiumzouten reageren met het elektrolyten in zweet om de zweetklieren tijdelijk te blokkeren of te vernauwen. Dit vermindert de hoeveelheid zweet die de huid bereikt.
  2. Antiperspirante werking: Door het verminderen van transpiratie helpen aluminiumzouten ook indirect om de vorming van lichaamsgeur tegen te gaan. Minder zweet betekent minder vochtigheid en een minder ideale omgeving voor bacteriën die geur produceren.
  3. Langdurige werking: Antitranspiranten met aluminiumzouten kunnen een langdurig effect hebben, wat betekent dat ze niet vaak opnieuw aangebracht hoeven te worden om effectief te blijven. 

Ondanks hun effectiviteit, kiezen sommige mensen ervoor om producten met aluminiumzouten te vermijden vanwege zorgen over mogelijke huidirritatie of andere gezondheidsrisico’s, hoewel onderzoek tot op heden geen definitief verband heeft aangetoond tussen aluminium in deodorant en gezondheidsproblemen.  

Meer over aluminiumzouten in deodorant lees je in deze blog. 

2. Een natuurlijke deo prikt niet

Waarom kan het aanbrengen van deodorant soms zo’n stekend gevoel geven? Wel, kijk eens naar de ingrediëntenlijst. Alcohol staat vaak bovenaan en hoewel het een sneldrogend en verfrissend effect heeft, is het niet bepaald de beste vriend van je huid. Vooral na het scheren kan de alcohol in je deodorant je behoorlijk pijn doen. Net zoals aluminiumzouten, parfums en conserveringsmiddelen. Allemaal hebben ze de potentie om je oksels te laten branden alsof je in een mierennest hebt gewreven.  

De rol van alcohol in deodorant

Je vindt in bijna alle deodoranten en anti-transpiranten alcohol. Dit komt omdat alcohol een meervoudige werking heeft en vele voordelen kent. Zo is alcohol: 

  • Een oplosmiddel: Alcohol helpt om andere ingrediënten zoals parfum en antibacteriële stoffen op te lossen en gelijkmatig te verspreiden wanneer de deodorant wordt aangebracht. 
  • Antibacterieel: Alcohol kan bacteriën doden of hun groei remmen, wat helpt bij het verminderen van lichaamsgeur die ontstaat wanneer bacteriën zich mengen met zweet. 
  • Sneldrogend: Alcohol verdampt snel bij contact met de huid. Dit zorgt voor een onmiddellijk droog gevoel na het aanbrengen van de deodorant. 
  • Verkoelend effect: De snelle verdamping van alcohol zorgt voor een verkoelend gevoel, wat aangenaam kan zijn direct na het aanbrengen. 

Echter, de aanwezigheid van alcohol in deodorants kan voor sommige mensen ook nadelen hebben, zoals huidirritatie of uitdroging, vooral bij personen met een gevoelige huid of na het scheren.  

3. Ruik als jezelf!

Traditionele deodoranten worden volgestopt met de meest exotische geuren, alles om te voorkomen dat anderen en jezelf een zweetgeur kunnen waarnemen. Maar kunstmatige geurstoffen staan ​​bekend om hun potentieel irriterende eigenschappen, omdat ze stoffen bevatten die niet altijd even huidvriendelijk zijn. In tegenstelling tot natuurlijke geuren, die afkomstig zijn uit directe plantenextracten, gaan synthetische geuren door een chemisch proces dat allergenen of irriterende stoffen kan creëren. Kies je voor een natuurlijke deodorant zonder parfum, dan verklein je niet alleen de kans op huidirritatie. Het geeft je ook de gelegenheid om te ontdekken dat je eigen lichaamsgeur helemaal niet zo vervelend is als je misschien ooit dacht.  

Meer over de geur van zweet lees je in onze blog. 

De rol van parfum in deodorant

Parfum in deodorants heeft als primaire functie het maskeren van lichaamsgeur door interactie met geurveroorzakende moleculen. Fabrikanten kiezen om verschillende reden om parfum toe te voegen aan hun deodorant: 

  • Geurtegenstelling: parfum in deo neutraliseert ongewenste geuren door de geurperceptie te veranderen. 
  • Consistentie: Synthetische geuren bieden een uniforme geurbeleving. 
  • Kosten: Synthetische geuren zijn vaak goedkoper te produceren dan natuurlijke alternatieven. 

Maar zoals eerder gezegd kan de complexiteit van parfumformules huidirritatie veroorzaken, wat leidt tot een stijgende vraag naar deodoranten met hypoallergene of geurvrije opties. 

 Probeer syNeo 5 en zeg vaarwel tegen zorgen over zweetgeur. 

4. Dierproefvrij

De keuze voor natuurlijke deodorant hangt vaak samen met de ethische overweging dat deze producten meestal dierproefvrij zijn. In de cosmetische industrie worden traditioneel dierproeven uitgevoerd om de veiligheid en werkzaamheid van nieuwe producten te testen, een praktijk die al decennia onderwerp van publiek debat is.   

Bij dierproeven worden ingrediënten of producten getest op dieren om huidirritatie, allergieën of toxische effecten te onderzoeken. Naarmate het bewustzijn over dierenwelzijn is toegenomen, is er een groeiende vraag naar cosmetica die niet op dieren is getest. Natuurlijke deodoranten worden vaak geproduceerd door merken die zich inzetten voor ethische praktijken, waarbij ze veiligheidstests uitvoeren met alternatieve methoden die geen dieren gebruiken. 

syNeo 5 is jouw natuurlijke deodorant zonder parfum

Op zoek naar een zachte, maar doeltreffende oplossing voor dagelijkse frisheid zonder de angst voor huidirritatie? Kies dan voor syNeo 5, de natuurlijke deodorant die het anders doet. syNeo 5 bevat geen parfum en alcohol en met een rijke mix van natuurlijke ingrediënten als glycerine, propyleenglycol en allantoïne kent syNeo 5 een hoge huidverdraagzaamheid.  

Kies voor een natuurlijke deodorant zonder parfum. Ga voor syNeo 5.  

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
man heeft syNeo5 vast

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us