Syneo5 Logo

Last van zweetvoeten

Kijk je op tegen het moment dat je je schoenen uit moet doen? Omdat je veel last hebt van zweetvoeten en weet dat je schoenen en voeten niet fris ruiken? Dan haal je hopelijk wat troost uit de gedachte dat je niet de enige bent. Er zijn veel mensen die last hebben van zweetvoeten. Sterker nog, we krijgen er allemaal weleens mee te maken. Als het buiten erg warm is. Of als we schoenen dragen die slecht ademen.

Maar wat als je wel erg vaak last hebt van zweetvoeten? Zoveel zelfs, dat je voeten ook vaak koud, branderig of wee aanvoelen? Dan is het goed om te achterhalen wat de mogelijke oorzaak van de overmatige zweetproductie is. En wat je kan doen om de extreme zweetvoeten tegen te gaan. Je leest er hier alles over.

Wat is de oorzaak van zweetvoeten?

Op de voeten vinden we een grote hoeveelheid zweetklieren. Dat is op zichzelf nog geen probleem. Maar is er sprake van een verstoring van de zweetproductie? Dan gaan de voeten erg zweten. Zoals dus ook snel gebeurt bij hitte of slecht ademende schoenen. Een overmatige zweetproductie noemen we ook wel hyperhidrosis pedis. De oorzaken hiervan lopen uiteen. Stress is een bekende factor die zweten in de hand werkt, maar ook de volgende factoren spelen een rol:
 • een stofwisselingsstoornis
 • een slechte algehele conditie
 • overgewicht
 • menopauze
 • erfelijkheid
 • emotionele factoren
 • de puberteit
 • een gebrekkige hygiëne
 • slecht ademende schoenen en sokken
 • medicijngebruik
 • ziektes als kanker en een schildklierafwijking
 • een infectie
Dat zweetvoeten gaan stinken, heeft te maken met de bacteriën die op je voeten leven. De bovenste huidlaag op de voeten is dik en bestaat uit afgestorven cellen. Combineren we die cellen met vocht, dan voelen de bacteriën zich extra thuis. Zweet zelf is geurloos, maar het zijn de bacteriën die na verloop van tijd voor de vieze geur zorgen.

Naast bacteriën groeien ook schimmels sneller in een vochtige omgeving. Hierdoor kun je naast zweetvoeten ook last krijgen van een schimmelinfectie.

Wat te doen bij zweetvoeten

Als je veel last hebt van extreme zweetvoeten, heeft dat een behoorlijke invloed op je leven. Misschien durf je je schoenen niet meer uit te doen waar anderen bij zijn? Of ervaar je bijkomende klachten, zoals koude en branderige voeten? Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om zweetvoeten tegen te gaan. Zo raden we je aan om:

Gebruik een speciaal middel tegen zweetvoeten

Zorgen alle bovenstaande tips voor te weinig resultaat? Dan is wanhopen nog steeds niet nodig. Soms is er wat extra’s nodig om je van je zweetvoeten af te helpen. Een speciaal middel tegen zweetvoeten, zoals Dry Feet van syNeo. Deze crème vermindert de zweetvorming op je voeten voor langere tijd. Dat is nodig omdat je vaak meerdere uren achter elkaar je schoenen draagt. De crème voelt niet vet aan, plakt niet en geeft niet af op je sokken.

De voordelen van een crème als Dry Feet is dat het meer doet dan alleen je zweetvoeten tegengaan. Het draagt ook bij aan de verzorging van je voeten. En laten gezonde voeten nou ook minder snel gaan zweten! Zo heeft de Dry Feet crème dus een dubbele werking. Het vermindert de zweetvorming op de voeten op de korte, maar zeker ook op de langere termijn.

Dry Feet van syNeo gebruiken

Wil je voor eens en altijd van je zweetvoeten af? Probeer dan de Dry Feet crème van syNeo. Het houdt de voeten meerdere uren droog, waardoor de schaamte voor onaangenaam ruikende voeten en de bijbehorende klachten verleden tijd zijn.

Bestel de Dry Feet crème om zelf te ervaren wat het voor je voeten doet. Of neem bij vragen contact met ons op. We adviseren je graag!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us