Syneo5 Logo

Last van zweetvoeten

zweetvoeten

Kijk je op tegen het moment dat je je schoenen uit moet doen? Omdat je veel last hebt van zweetvoeten en weet dat je schoenen en voeten niet fris ruiken? Dan haal je hopelijk wat troost uit de gedachte dat je niet de enige bent. Er zijn veel mensen die last hebben van zweetvoeten. Sterker nog, we krijgen er allemaal weleens mee te maken. Als het buiten erg warm is. Of als we schoenen dragen die slecht ademen.

Maar wat als je wel erg vaak last hebt van zweetvoeten? Zoveel zelfs, dat je voeten ook vaak koud, branderig of wee aanvoelen? Dan is het goed om te achterhalen wat de mogelijke oorzaak van de overmatige zweetproductie is. En wat je kan doen om de extreme zweetvoeten tegen te gaan. Je leest er hier alles over.

Wat is de oorzaak van zweetvoeten?

Op de voeten vinden we een grote hoeveelheid zweetklieren. Dat is op zichzelf nog geen probleem. Maar is er sprake van een verstoring van de zweetproductie? Dan gaan de voeten erg zweten. Zoals dus ook snel gebeurt bij hitte of slecht ademende schoenen. Een overmatige zweetproductie noemen we ook wel hyperhidrosis pedis. De oorzaken hiervan lopen uiteen. Stress is een bekende factor die zweten in de hand werkt, maar ook de volgende factoren spelen een rol:
 • een stofwisselingsstoornis
 • een slechte algehele conditie
 • overgewicht
 • menopauze
 • erfelijkheid
 • emotionele factoren
 • de puberteit
 • een gebrekkige hygiëne
 • slecht ademende schoenen en sokken
 • medicijngebruik
 • ziektes als kanker en een schildklierafwijking
 • een infectie
Dat zweetvoeten gaan stinken, heeft te maken met de bacteriën die op je voeten leven. De bovenste huidlaag op de voeten is dik en bestaat uit afgestorven cellen. Combineren we die cellen met vocht, dan voelen de bacteriën zich extra thuis. Zweet zelf is geurloos, maar het zijn de bacteriën die na verloop van tijd voor de vieze geur zorgen.

Naast bacteriën groeien ook schimmels sneller in een vochtige omgeving. Hierdoor kun je naast zweetvoeten ook last krijgen van een schimmelinfectie.

Wat te doen bij zweetvoeten

Als je veel last hebt van extreme zweetvoeten, heeft dat een behoorlijke invloed op je leven. Misschien durf je je schoenen niet meer uit te doen waar anderen bij zijn? Of ervaar je bijkomende klachten, zoals koude en branderige voeten? Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om zweetvoeten tegen te gaan. Zo raden we je aan om:

syNeo 5 tegen zweetvoeten

Zat van die vervelende zweetvoeten? Probeer dan syNeo 5 en ervaar het verschil. Met onze bewezen formule bieden we een doeltreffende en langdurige oplossing voor dit veelvoorkomende probleem. Zowel de syNeo 5 roller als spray kunnen veilig gebruikt worden op de voeten.

Aarzel niet en zet de stap naar frissere, drogere voeten. Of neem bij vragen contact met ons op. We adviseren je graag!

Veelgestelde vragen

Niet altijd. Hoewel zweetvoeten in sommige gevallen een symptoom kunnen zijn van een onderliggende medische aandoening zoals hyperhidrose, zijn ze vaak het resultaat van externe factoren zoals warmte en activiteit.

Ja, synthetische materialen zoals polyester zijn minder ademend dan natuurlijke stoffen zoals katoen. Dit kan een gebrek aan luchtcirculatie rond je voeten veroorzaken, wat op zijn beurt leidt tot meer transpiratie. Het is dus aan te raden om sokken van natuurlijke materialen te dragen als je gevoelig bent voor zweetvoeten.

Het is vrij normaal om meer last te hebben van zweetvoeten tijdens warmere maanden, maar sommige mensen ervaren dit probleem het hele jaar door.

Ja, de vochtige en warme omgeving die gecreëerd wordt door zweetvoeten is een ideale broedplaats voor schimmelorganismen. Als je regelmatig last hebt van zweetvoeten en je voeten niet goed droogt of je schoenen niet voldoende laat luchten, loop je een verhoogd risico op het ontwikkelen van voetschimmel. Daarom is een goede voethygiëne essentieel om zowel zweetvoeten als voetschimmel te voorkomen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
man heeft syNeo5 vast

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us