Syneo5 Logo

Waarom prikken oksels na deodorant?

Waarom prikken oksels na deodorant?

Heb je weleens last van een prikkend gevoel in je oksels of een pijnlijke oksel kort nadat je deodorant hebt gebruikt? Je bent niet de enige! Voor veel mensen is dit een dagelijkse irritatie die ze maar al te goed kennen. Maar wat veroorzaakt dit onaangename gevoel eigenlijk? En belangrijker nog, hoe kan je het voorkomen? In deze blog duiken we in de wereld van oksels en deodorant. We geven je praktische tips om prikkende oksels in de toekomst te vermijden. 

Wat zit er in deodorant dat prikt?

Laten we eens dieper ingaan op wat er precies gebeurt als we deodorant gebruiken. Deodorants en anti-transpiranten zitten boordevol met chemische stoffen die specifiek ontworpen zijn om twee dingen te doen: de groei van bacteriën tegengaan en de productie van zweet verminderen. Zo worden aluminiumzouten vaak toegevoegd aan anti-transpiranten om te voorkomen dat je te veel zweet, terwijl alcohol en andere antimicrobiële middelen in deodorants de ongewenste geurbacteriën doden en een snelle droging van de deodorant bevorderen.  

Net zoals bij elk huidverzorgingsproduct, kunnen sommige mensen gevoelig zijn voor specifieke ingrediënten in hun deodorant. Dit kan variëren van geurstoffen, natuurlijke ingrediënten tot conserveermiddelen. Wat kan zorgen voor een geïrriteerde of pijnlijke oksel.  

Waarom prikken oksels na deo?

Voor sommige mensen zijn prikkende oksels een dagelijks ongemak. Maar waardoor prikken oksels na het aanbrengen van deodorant? Er zijn meerdere redenen waarom je oksels dan kunnen prikken:  

  • Gevoeligheid voor ingrediënten: Zoals in de vorige alinea besproken kunnen er specifieke ingrediënten in de deodorant zitten, zoals geurstoffen of conserveermiddelen. Deze kunnen leiden tot een allergische reactie die zich uit in jeuk of prikken.  
  • Irritatie door alcohol: Alcohol kan de huid uitdrogen en irriteren. Dit effect is vooral merkbaar op een gevoelige of net beschadigde huid, zoals irritatie na het scheren.  
  • Geschoren oksels: Het scheren van oksels veroorzaakt microscopische sneetjes in de huid, waardoor deze vatbaarder wordt voor irritatie. De ingrediënten in de deodorant kunnen deze kleine wondjes irriteren, wat een prikkend gevoel veroorzaakt en irritatie of een pijnlijke oksel veroorzaakt.  
  • Te veel product: Een overmatige hoeveelheid deodorant kan irritatie veroorzaken door de poriën te blokkeren en kan zo leiden tot irritatie.  

Hoe voorkom je het prikkende gevoel?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om het prikken na het aanbrengen van deodorant te verminderen of te voorkomen. Wij delen een aantal tips voor dit vervelende probleem:  

  • Test op allergieën: Als je denkt dat een allergische reactie de oorzaak is, probeer dan over te schakelen op een hypoallergene deodorant of een product zonder alcohol, parfums, of aluminium.  
  • Kies voor een zachte formule: Zoek naar deodorants die speciaal zijn ontwikkeld voor een gevoelige huid of die verzachtende ingrediënten bevatten zoals aloë vera of een natuurlijke deo.  
  • Wacht na het scheren: Probeer minstens 24 uur te wachten met het aanbrengen van deodorant na het scheren. Dit geeft je huid de tijd om te herstellen van eventuele irritaties of snijwondjes.  
  • Breng minder product aan: Je hebt misschien minder deodorant nodig dan je denkt. Experimenteer met het aanbrengen van minder van het product om te zien of dit het prikken vermindert.  
  • Hydrateer je oksels: Het regelmatig hydrateren van je oksels kan helpen om de huid te versterken en minder vatbaar te maken voor irritatie en prikken.  

Gebruik syNeo 5 voor prikvrije oksels 

Voor velen van ons is het vinden van de perfecte deodorant een zoektocht naar comfort en effectiviteit. Het prikken van oksels na het aanbrengen van deodorant kan een dagelijks ongemak zijn dat we liever vermijden. Gelukkig biedt syNeo 5, met zijn unieke formule, een oplossing voor dit veelvoorkomende probleem. syNeo 5 onderscheidt zich door zijn zachte samenstelling die speciaal is ontwikkeld om de huid te verzorgen en irritatie te minimaliseren, terwijl het toch effectief beschermt tegen zweet en geur.  

Of je nu een actieve levensstijl hebt, gevoelig bent voor bepaalde ingrediënten, of gewoon op zoek bent naar een betrouwbare deodorant die comfort biedt; syNeo 5 is de sleutel tot een zorgeloze dag met de zekerheid van frisheid, zonder het ongemak van prikkende oksels.  

Veel gestelde vragen 

Een allergische reactie op deodorant kan roodheid, jeuk, bultjes of zwelling in het aangebrachte gebied omvatten. Stop met het gebruik van het product en spoel het gebied met water. Raadpleeg een dermatoloog voor advies en behandelingsopties. 

Ingrediënten zoals aluminium, alcohol, parfums en parabenen kunnen vaker irritatie of allergische reacties veroorzaken. Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren en producten te kiezen die deze stoffen vermijden als je hier gevoelig voor bent. 

Het is aan te raden om minstens 24 uur te wachten met het aanbrengen van deodorant na het scheren om irritatie en prikken te voorkomen, aangezien de huid tijd nodig heeft om te herstellen van eventuele microscopische snijwonden. 

Een dunne laag deodorant is vaak voldoende voor bescherming zonder irritatie te veroorzaken. Het is beter om minder deodorant en deze meer gericht aan te brengen dan een dikke laag te gebruiken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
man heeft syNeo5 vast

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us