Syneo5 Logo

Wat te doen tegen overmatig zweten?

Wat te doen tegen overmatig zweten
Zweten is heel natuurlijk. Het zorgt ervoor dat ons lichaam kan afkoelen en niet oververhit raakt. Maar sommige mensen zweten op plekken waar het erg zichtbaar is. Andere mensen zweten overmatig, ook zonder aanleiding. Dan zorgt de verkwikkende werking van zweten juist voor veel ongemak en dat moet natuurlijk voorkomen worden. Maar wat kun je doen tegen overmatig zweten op het lichaam?

Wat is overmatig zweten?

Overmatig zweten wordt ook wel hyperhidrose genoemd. Het betekent dat je meer zweet dan nodig is om je lichaam af te koelen. Normaal gesproken zweet je als het warm is, bij inspanning of bij emotie. Als je overmatig zweet, komt het vaak voor dat er helemaal geen aanleiding is voor het zweten dat je op dat moment doet. Vaak is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen voor overmatig zweten. Erfelijkheid, medicijngebruik, hormonale veranderingen of overgewicht zouden mogelijke oorzaken kunnen zijn van overmatig zweten.

Waar kan overmatig zweten toe leiden?

In de meeste gevallen kan overmatig zweten geen kwaad, maar het kan wel tot ongemak leiden, zoals zweetplekken in kleding en een vervelende zweetlucht. De bijwerkingen zijn over het algemeen niet ernstig, maar voornamelijk het psychisch effect maakt dat een oplossing vaak wel gewenst is. Niemand vindt het fijn om met opzichtige zweetplekken rond te lopen of een nare zweetlucht bij zich te dragen. Daarnaast kan het voor ongemakkelijke situaties zorgen als je een hand moet geven of je schoenen uit moet doen.

Wat kun je doen tegen overmatig zweten?

Er zijn verschillende oplossingen tegen overmatig zweten die semipermanent zijn. Maar weinig oplossingen zijn permanent. Hierbij valt te denken aan botulinetoxinebehandelingen of een operatie waarbij de zweetkliertjes worden doorgesneden. Niet iedere behandeling is even effectief. Ook is de behandeling afhankelijk van de plek waar je last hebt van het overmatig zweten. Zou je meer willen weten over dit soort behandelingen, dan raden wij aan contact op te nemen met je huisarts.

De deodorant tegen overmatig zweten

Anti-transpirant wordt vaak toegepast om zweten onder de oksels tegen te gaan voor een korte periode. Voor veel mensen is dit een effectieve oplossing, maar voor mensen die overmatig zweten vaak niet. Daarnaast zijn er ook mensen die niet alleen onder de oksels zweten, maar juist op andere plekken, zoals de rug of op het voorhoofd. syNeo 5 is dé anti-transpirant, omdat deze effectief werkt tegen (overmatig) zweten tot wel 5 dagen lang. Bovendien kan de anti-transpirant ook op andere plekken dan alleen onder de oksels gebruikt worden.

Heb je bijvoorbeeld veel last van zweten op je voorhoofd, dan kun je de syNeo 5 anti-transpirant hier prima voor gebruiken. Ook wanneer je last hebt van zweet op je rug, in je nek of bijvoorbeeld onder de borsten, kun je syNeo 5 gebruiken. Met uitzondering van de weke delen is syNeo 5 op alle plekken van het lichaam te gebruiken waar je last hebt van transpiratie.

Heb je last van zweethanden of zweetvoeten? Speciaal daarvoor heeft syNeo de Dry Hands en Dry Feet crèmes. Deze crème is speciaal ontwikkeld om langdurig zweet op de handen en voeten tegen te gaan. Zo heb je nooit meer last van zweethanden en -voeten op ongewenste momenten!

Voorkomt syNeo 5 zweten?

Het antwoord op de vraag of syNeo 5 zweten voorkomt, ligt iets genuanceerder dan een simpele ja of nee. Zweten is nodig om je lichaam te koelen. Het volledig blokkeren van alle zweetklieren zou dan ook slecht zijn voor je lichaam en kan ertoe leiden dat je ziek wordt. syNeo 5 zorgt er dan ook niet voor dat de zweetklieren geblokkeerd worden, maar dat deze verkleind worden. Zo kan er minder zweet uit de zweetklieren komen. Een andere stof in de anti-transpirant zorgt ervoor dat de kleine hoeveelheid zweet die nog wel uit de klieren komt, wordt verspreid over een groter oppervlak waardoor het geheel droger aanvoelt.
Tegelijkertijd heeft de anti-transpirant een antibacteriële werking, wat ervoor zorgt dat de bacteriën die de nare zweetgeur veroorzaken worden gedood. Hierdoor heb je geen last meer van een nare zweetgeur.

Wil je meer weten over de werking van syNeo 5? Kijk dan hier.

Voor wie is syNeo 5?

syNeo 5 kan door iedereen gebruikt worden. Veel mensen die overmatig zweten hebben baat bij het gebruik van de anti-transpirant, maar ook mensen die niet overmatig zweten gebruiken syNeo 5. Het grote voordeel van de anti-transpirant is dat deze maar eens in de vijf dagen aangebracht hoeft te worden zonder dat deze in de tussentijd zijn werking verliest.

Ben je benieuwd naar de werking van syNeo 5 voor jou? Bestel de anti-transpirant in de webshop of bij de drogisterij in jouw buurt!
Meer weten over de werking van syNeo 5? Kijk dan hier!

Voor de gevoelige huid heeft syNeo een speciale lijn met anti-transpiranten zonder de toevoeging van alcohol, kleurstoffen, parfum, siliconen, PEG’s en microplastics.

Bekijk de Pompspray SOFT en de Roll-on SOFT.
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00

Reseller worden van syNeo

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van syNeo producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar syNeo wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.
Follow us